Spookhuizen en griezeltochten: Halloween steeds populairder in Brabant

30 oktober 2015 om 09:01
nl
Niet schrikken als je dit weekend een spook tegenkomt. Halloween wordt populairder in Brabant. Op steeds meer plekken zie je pompoenen, spinnenwebben en spoken. En het feest is zeker niet alleen voor kinderen.
Geschreven door

Nog niet zo heel lang geleden was 31 oktober een gewone rustige dag. Dat is nu wel anders. Griezels, duivels en spoken maken van de straten hun domein. Steeds meer mensen vieren dit van oorsprong Amerikaanse feest.
"We merken dat sinds vorig jaar het in een keer heel groot is geworden", zegt Elliëtte de Haas van feestwinkel 't Snabbeltje in Eindhoven. Vooral onder studenten is het griezelfestijn helemaal in. Clownsmaskers, vampierenjurkjes, skeletten en nepwonden vliegen de winkel uit.
Best akeligOveral in de provincie duiken deze dagen spookhuizen en tochten op. Maar waarom vinden we het zo leuk om bang gemaakt te worden? "Mensen houden van schrikken", zegt Koen van Dommelen van The Horror Zone in Best. "Op de een of andere manier krijg je een soort stofje in je lijf als je schrikt. Daar voel je je lekker door. Eenmaal buiten hebben mensen een opgelucht en vrolijk gevoel."
Het is dus heerlijk om even bang gemaakt te worden. En als je liever niet meedoet aan Halloween, dan ga je toch gewoon vroeg slapen? Wel eerst even onder je bed kijken natuurlijk...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.