200 brandende hooibalen in Bergen op Zoom na 2,5 uur blussen onder controle - Omroep Brabant

200 brandende hooibalen in Bergen op Zoom na 2,5 uur blussen onder controle

30 oktober 2015 om 09:06
nl
Zo'n tweehonderd brandende hooibalen aan de Klein-Molenbeekseweg hebben in Bergen op Zoom in de nacht van donderdag op vrijdag voor overlast gezorgd. Er ontstond bij de brand veel rook. De brandweer riep inwoners van de stad daarom op ramen en deuren dicht te houden.
Geschreven door

Vooral in de wijken Borgvliet en Warande werd gewaarschuwd voor rook en stank.
BluswaterDe brandweer schaalde op om zo meer voertuigen en mensen op de plaats van de brand te krijgen. Dat was nodig omdat het lastig was om aan voldoende bluswater te komen.
Het vuur werd rond halfeen ontdekt. Zo'n 2,5 uur later meldde de brandweer dat het vuur onder controle was en dat werd gestart met nablussen. Er is niemand gewond geraakt. Het is nog onbekend hoe de brand kon ontstaan.
De brandweer heeft geen aanwijzingen dat de brand is aangestoken. De politie onderzoekt de brand, het is nog niet duidelijk of het aangestoken is of door broei is ontstaan. Diverse mensen zijn door de politie gecontroleerd en verhoord.
Afgelopen maandag ging een deel van het appartementencomplex aan de Goudbaard in Bergen op Zoom in vlammen op. De politie gaat er vanuit dat die brand is aangestoken.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.