'Blij met loting en niet bang voor besluit KNVB', zegt voorzitter Kozakken Boys

30 oktober 2015 om 10:51
nl
Kozakken Boys uit Werkendam heeft het niet getroffen bij de loting voor de achtste finale. De ploeg gaat het opnemen tegen AZ. Als het zover komt, want er loopt een onderzoek vanwege het opstellen van een speler die niet op het wedstrijdformulier zou hebben gestaan. Voorzitter Ad van Wijk van Kozakken Boys maakt zich geen zorgen: "Het is niet leuk, maar we maken ons geen zorgen."
Geschreven door

Kozakken Boys won woensdagavond in de beker van HBS uit Den Haag, maar het is onzeker of de Werkendammers daadwerkelijk doorgaan in het toernooi. Invaller Madjer Lukoki stond voor het begin van de wedstrijd nog niet op het wedstrijdformulier. Zijn naam werd pas in de rust bijgeschreven.
HBS tekende daarom na de wedstrijd protest aan. "Ik vind dat niet correct, maar aan de andere kant heb ik er ook wel begrip voor. HBS heeft natuurlijk ook te maken met een achterban die wil dat hun club zover mogelijk komt in de beker."
Volgens De Wijk is het protest van HBS onterecht. "Voor de wedstrijd hebben wij onze opstelling op papier ingeleverd in de bestuurskamer van HBS. Daar stond Lukoki gewoon op. Hun trainer heeft die opstelling ook gezien. Dus dat hij nu zegt dat hij niet wist dat Lukoki op de bank zou zitten klopt niet."
Lastige lotingMocht de KNVB in het voordeel beslissen van Kozakken Boys dan nemen de Werkendammers het in de achtste finale van de beker in eigen huis op tegen eredivisionist AZ. Een lastige loting, maar Van Wijk is allang blij dat Feyenoord niet uit de koker rolde. "Kozakken Boys-AZ is een aansprekend affiche, dat minder risico's met zich meebrengt dan bijvoorbeeld een wedstrijd tegen Feyenoord. Dat soort clubs hebben hier in de regio ook veel fans en dat had voor problemen kunnen zorgen."
"Diep in mijn hart had ik liever een andere amateurclub geloot. Dan was de kans groter geweest dat we een ronde verder zouden komen, maar je weet het nooit. In het verleden hebben we het grotere clubs dan AZ ook moeilijk kunnen maken", besluit Van Wijk.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.