Blowende bromfietser rijdt door rood bij politiecontrole in Tilburg

30 oktober 2015 om 09:28
nl
Een bromfietser reed donderdag in Tilburg al blowend door het rode licht terwijl agenten toekeken. Hij moet een cursus gaan volgen die hij zelf moet betalen.
Geschreven door

De politie controleerde donderdag tussen twee 's middags en tien uur 's avonds in totaal zeventig brom- en snorfietsen. De controles waren op de Noordhoekring en het NS-Plein. Het bleek dat 35 tweewielers waren opgevoerd. Een van de bromfietsen kon 70 kilometer per uur.
660 euro aan boetes voor bestuurderEen andere snorfietser reed onder toeziend oog van de politie eveneens door rood. Het bleek dat zijn tweewieler 52 kilometer per uur kon rijden, terwijl volgens de politie een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur is toegestaan.
Verder bleek dat bij een vorige controle was afgesproken dat hij zijn brommer moest terugbouwen naar de originele staat en eerst moest laten keuren voordat hij weer de weg op mocht. Hij kreeg donderdag voor 660 euro aan boetes.
Rijden zonder rijbewijsDe politie deelde donderdag verder vier bekeuringen uit aan bestuurders omdat zij reden zonder rijbewijs. Drie snorfietsen waren in dusdanig slechte staat dat ze door de politie van de weg zijn gehaald. De bestuurders krijgen een bekeuring. Daarnaast kregen nog enkele bestuurders bekeuringen voor kleine technische gebreken aan hun bromfietsen.




App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.