Geen kruimeldief maar beruchte drugsdealer: Vlaamse moordverdachte Samir T. (39) heeft crimineel cv

30 oktober 2015 om 15:53
nl
De 39-jarige Samir T., verdacht van betrokkenheid bij het bloedbad in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe, is al zeker vijftien jaar actief in het internationale drugscircuit. De drugshandelaar uit het Belgische Deurne werd in 2005 en 2002 door rechtbanken in Hasselt en Antwerpen veroordeeld tot enkele jaren celstraf en een flinke geldboete voor het op grote schaal verhandelen van cocaïne.
Geschreven door

Dat blijkt uit eerdere publicaties van een Vlaams persbureau over Samir T. De Belg van Marokkaanse komaf, in zijn kringen bekend als 'Sammy', moest zich precies tien jaar geleden verantwoorden voor de rechter omdat hij tussen januari en november 2004 betrokken zou zijn geweest bij grote drugsdeals en drugsmisdrijven in Heusden-Zolder en Antwerpen.
ZIE OOK: 'Wij zijn niet uit op wraak', No Surrender-kopstuk over moord op leider Brian Dalfour
'Gezondheid in gevaar'Samir T. maakte volgens de rechtbank deel uit van een omvangrijke drugshandel. Deze ging gepaard met een grote overlast voor de maatschappij en bracht de gezondheid van de Vlaamse jeugd in gevaar. T. en zijn criminele vriend Jamal E. A. werden drie jaar daarvoor al veroordeeld voor verschillende drugsmisdrijven.
Na zijn vrijlating in 2008 bleef het opvallend stil rondom Samir T., maar volgens bronnen in het criminele circuit bleef hij actief in de georganiseerde drugscriminaliteit. Volgens crimesite Misdaadnieuws onderhield de Belg contacten met een beruchte Marokkaanse drugsbende uit Borgerhout. Die connectie in het bloedbad in Hooge Zwaluwe is (nog) niet aangetoond.
ZIE OOK: Brian Dalfour stuurde sms’je vanuit vakantiehuis: ‘Ik ben zwaargewond, hij heeft me laten liggen'
Omvangrijke bendeEen bron in het criminele milieu van Borgerhout meldt aan het Gazet van Antwerpen dat Samir T. deel uitmaakte van een omvangrijke bende rond Mustapha R. “Die bende werd een jaar of tien geleden door de politie opgerold, waarna er onderlinge verdeeldheid ontstond binnen de groep. Samir T. was tegenwoordig vooral actief als groothandelaar in partijen hasj uit Marokko.”
Een Brabantse veroordeelde ex-crimineel die al enkele jaren in België woont, bevestigt dat laatste. “Sammy, zoals hij hier wordt genoemd, is allesbehalve een kleine jongen. Hij dealt al jaren in harddrugs, vooral in Antwerpen en in Brussel. Nu is hij dan eindelijk opgepakt. Op dit moment wordt door de politie jacht gemaakt op een derde verdachte waarmee Sammy naar Hooge Zwaluwe was gegaan. Dat kan niet lang meer duren.”
Fatale schietpartijOp de dag van de fatale schietpartij in Hooge Zwaluwe had Samir T. met enkele criminele vrienden een afspraak met No Surrender-kopstuk Brian Dalfour en beroepscrimineel Muljaim Nadzak. De drugstransactie liep uit op een vuurgevecht, waarbij het kamp Dalfour van plan was om Samir T. te beroven van zijn geld of drugs.
ZIE OOK: Muljaim Nadzak was ‘meedogenloze ripper’ die drugsdealers martelde: ‘Ik was doodsbang voor hem'
Zwaargewond gedroptTijdens de schietpartij werd Samir T. geraakt door een kogel, afgevuurd door Nadzak of Dalfour. Het slachtoffer werd kort na het bloedbad door zijn criminele vrienden gedropt op de stoep van het Amphia Ziekenhuis in Oosterhout. Enkele dagen later werd hij in een beveiligd ziekenhuis opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dubbele moord.
BN DeStem omschreef deze week Samir T. als een kruimeldief die geen deel zou uitmaken van een van de vele grote drugsbendes in Antwerpen, maar dat lijkt niet te kloppen. De advocaat van Samir T. weigert commentaar te geven op deze zaak.
Alles over de dubbele moord in Hooge Zwaluwe lees je op onze speciale themapagina: omroepbrabant.nl/moordhoogezwaluwe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.