Dood gevonden Pieter Jan Reintjes was mantelzorger en 'zo'n lieve man', Schaijk in rouw

30 oktober 2015 om 15:39
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Pieter Jan Reintjes uit Schaijk zou volgens Turkse media zijn vermoord. 'Zijn keel is doorgesneden', staat hier in het Turks. Beeld: InterAjans
1/2 Dorp Schaijk geschokt door moord op voormalige groentenboer
"Hij was zo'n lieve man. En dat nu juist iemand als Pieter Jan Reintjes zo aan zijn eind moet komen. Dit is afschuwelijk." Schaijk is in rouw. De inwoners van het dorp zijn helemaal ondersteboven door het nieuws over hun plaatsgenoot. De 57-jarige Reintjes werd woensdagmiddag dood gevonden in Mahmutar, dat op tien kilometer van de populaire Turkse badplaats Alanya ligt.

Hij was er met zijn man Cor Jonkergouw. Zijn partner is nog in Turkije. Hij wordt er opgevangen door vrienden en bekenden. Volgens zijn familie reist Cors moeder woensdag af naar Turkije.
Groentenwinkel in SchaijkDe twee mannen hebben jaren een groentenwinkel gerund in Schaijk. Ze waren graag geziene gasten in het dorp. Iedereen kon het goed met ze vinden en ze waren altijd vriendelijk, zo wordt gezegd in het dorp.
Enkele jaren geleden moesten ze hun zaak sluiten toen Jonkergouw ziek en invalide werd. Zijn partner was sindsdien mantelzorger en hij was volgens mensen uit Schaijk onmisbaar voor zijn wederhelft.
"Pieter Jan stond vierentwintig uur per dag klaar. Hij was een enorme steun voor Cor. Het is gewoon onvoorstelbaar wat er is gebeurd. Niet te geloven", zo tekende onze verslaggever op uit monden van mensen die het paar goed kenden. En dat zijn er veel.
'Keihard werkende mensen'Het stel had dus een eigen zaak en Cor is op zijn beurt een telg van de familie Jonkergouw, die sinds jaar en dag populair is in het Schaijkse. "De Jonkergouws zijn keihard werkende mensen, die er alles aan deden en doen om hun groentenbedrijf goed te laten lopen."
Jonkergouws ziekte was één van de redenen waarom het homostel twee keer per jaar voor enkele weken naar Turkije ging.  De temperatuur in het land is goed voor Jonkergouws gezondheid. Ze hadden er een vakantiehuisje.

Wachten op privacy instellingen...