'Dakloze' na brandstichting Bergen op Zoom mag nog in Tulip Inn blijven, drie nachtjes met ontbijt

30 oktober 2015 om 14:14
nl
Zo check je uit in het Tulip Inn hotel in Bergen op Zoom en nauwelijks drie uur later sta je met je tasje kleren weer aan de hotelbalie. Het overkwam Manfred van Vlimmeren vrijdagochtend.
Geschreven door

Sinds de brand van maandagochtend in het appartementencomplex aan de Goudbaard leidt de Bergenaar een zwervend bestaan. Hotel in, hotel uit, een tijdelijke woning bekijken en bellen met familie in Breda of er nog plaats is in de ‘herberg’.
Totdat vrijdagochtend de eigenaar van het Tulip Inn de knoop doorhakte en Van Vlimmeren aanbood om het weekend kosteloos in zijn hotel door te brengen. “Fantastisch”, zegt Van Vlimmeren. Zijn stem slaat enigszins over als hij het goede nieuws vertelt. “Hier ben ik wel heel blij mee.”
OpknapbeurtVrijdagochtend bekeek hij samen met een medewerker van woningcorporatie Stadlander nog een huurwoning. “Maar het huis had wel een opknapbeurt nodig en dat geld heb ik op dit moment niet. Ik had mijn ouders in Breda al gebeld om daar het weekend door te brengen.” Het appartement van Van Vlimmeren aan de Goudbaard werd maandagochtend grotendeels beschadigd door de brand. “Alles bedekt met een dikke laag roet en het stinkt er enorm.”
De gemeente regelde deze week tijdelijk onderdak voor de getroffen bewoners. Tot donderdag. Van Vlimmeren had echter geen inboedelverzekering waardoor hij op straat zou komen te staan. De inboedelverzekering keert in dit soort gevallen een bedrag uit voor vervangende woonruimte.
De gemeente betaalde nog één extra hotelovernachting voor de gedupeerde Van Vlimmeren. De hoteleigenaar doet er nu nog eens drie nachtjes bovenop. “Met ontbijt”, glundert Van Vlimmeren. “Maandag ga ik samen met Stadlander opnieuw huizen bekijken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.