Weggehaalde kinderen bij omstreden zorgboerderij De Hoge Aard keren definitief niet terug

30 oktober 2015 om 21:39
nl
De vier minderjarige kinderen die door Bureau Jeugdzorg werden weggehaald bij zorgboerderij De Hoge Aard in Molenschot, keren na de herfstvakantie niet terug. Dat bevestigt een woordvoerder aan Omroep Brabant. Voor hen is een andere opvang gevonden in de omgeving van Breda. Reden voor het besluit is het onderzoek van De Inspectie voor de Gezondheidszorg dat momenteel loopt naar de gemelde misstanden bij de omstreden zorgboerderij.
Geschreven door

De kinderen zitten nu gezamenlijk in opvang van zorgaanbieder Juzt. Jeugdzorg haalde hen pas geleden weg bij De Hoge Aard naar aanleiding van de bedreigingen en de aanhoudende onrust die is ontstaan na de onthullende uitzending van undercoverjournalist Alberto Stegeman.
Voor straf geen etenIn zijn televisieprogramma ‘Undercover in Nederland’ werd gezegd dat op de boerderij kinderen voor straf geen eten krijgen, geslagen worden en in hun onderbroek buiten in de kou moeten staan.
Ex-medewerkers, een ouder en enkele ex-cliënten betichten Gerda de Waal en Sandra Burgemeester, de eigenaren van De Hoge Aard, van mishandeling, verwaarlozing en uitbuiting van kinderen en jongvolwassenen. Op het moment verblijft nog één 16-jarige jongen op de boerderij. Ook voor hem wordt naar een alternatief gekeken.
ZIE OOK: 'Ze sloegen me, ik was als de dood voor die mensen', Bjorn woonde ook in zorgboerderij Molenschot
'Ernstig verontrust'Zorgboerderij De Hoge Aard vangt kwetsbare kinderen en jongvolwassenen met onder meer psychische problemen op. De boerderij verzorgt dagbestedingen en verblijf voor tenminste negen kinderen. De eigenaren willen tegenover de media nog altijd niet reageren.
Staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn is 'ernstig verontrust' over de situatie op De Hoge Aard, maar wil de resultaten van onderzoeken van de Inspectie afwachten. De Hoge Aard heeft Alberto Stegeman en SBS aangeklaagd vanwege smaad en laster.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.