Aad de Mos vreest dat Kozakken Boys uit bekertoernooi wordt gehaald

30 oktober 2015 om 18:33
nl
Aad de Mos vreest dat amateurclub Kozakken Boys door de KNVB uit het bekertoernooi wordt gehaald. Dat zei de voetbalanalist vrijdag in het voetbalprogramma FC Onder Ons. Kozakken Boys won woensdagavond in de beker van HBS uit Den Haag, maar het is onzeker of de Werkendammers daadwerkelijk doorgaan in het toernooi.
Geschreven door

Invaller Madjer Lukoki stond voor het begin van de wedstrijd nog niet op het wedstrijdformulier. Zijn naam werd pas in de rust bijgeschreven.
BlunderAad de Mos is regelmatig te vinden in Werkendam tijdens thuiswedstrijden van Kozakken Boys. Hij hoopt dat de voetbalbond de blunder door de vingers ziet, maar hij vreest het ergste. "Ik hoop dat ze erin blijven. Het is een zeer sympathieke club. Ik heb het altijd naar mijn zin als ik daar ben, maar ik vrees het ergste", zei De Mos vrijdag in FC Onder Ons.
De Mos spreekt van een blunder en refereert aan het verleden waarbij clubs vanwege dezelfde fout uit bekertoernooi zijn gehaald. Zo werd PSV in 2007 uit de beker gezet omdat de Eindhovenaren Manuel da Costa hadden opgesteld terwijl hij niet speelgerechtigd was.
Andrade vrijuitOok te gast was Willem II-speler Bruno Andrade. De aanvaller van de Tilburgse club kijkt al een tijdje vanaf de zijkant hoe zijn club aanmoddert in de eredivisie. Hij spreekt vrijuit over hoe hij opgroeide in de Braziliaanse favela's, zijn blessure ('moeilijkste periode achter de rug') en over zijn bijzondere band met Willem II-trainer Jurgen Streppel.
Andrade kent Streppel uit zijn tijd bij Helmond Sport. En ook die club krijgt vrijdag volop aandacht in FC Onder Ons. Met name de supporters van de Helmondse club en hun voetbalbeleving wordt prachtig in beeld gebracht.
Van der ZonHet voetbalpraatprogramma wordt gepresenteerd door Job van der Zon en is tot zaterdagavond ieder uur te zien op Omroep Brabant TV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.