FC Eindhoven wint dankzij 19-jarig goudhaantje van koploper Volendam

30 oktober 2015 om 22:49 • Aangepast 21 november 2020 om 15:02
FC Eindhoven heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de strijd om de bovenste plekken in de Jupiler League. In Volendam wonnen de Eindhovenaren met 2-1 van de koploper. Lang zag het daar niet naar uit, maar de 19-jarige Jinty Caenepeel bleek wederom goud waard voor Eindhoven.

Beste man aan Eindhovense zijde in de eerste helft was zonder twijfel doelman Ruud Swinkels. Zeven minuten voor rust pakte hij een strafschop, die gegeven werd nadat Rafik El Hamdi werd neergelegd.
Heerlijke knalOp slag van rust was de Moergestelse keeper echter kansloos. Gyliano van Velzen haalde vanaf een meter of tien verwoestend uit. Via de onderkant van de lat verdween de bal in het net: 1-0.

Belgisch goudhaantjeNa rust miste Roald van Hout van dichtbij, maar veel meer kansen kreeg FC Eindhoven niet. Tot een kwartier voor tijd. Invaller Jinty Caenepeel toonde zich sneller dan de Volendam-defensie én keeper Verhulst en vanuit een moeilijke hoek kreeg hij de bal precies tussen de palen.

De 19-jarige Caenepeel, vorige week tegen RKC als invaller ook al matchwinnaar, liet vijf minuten later wederom zien dat hij heel erg waardevol is. Op een mooie pass van Dario van den Buijs rende de Belg sneller dan heel Volendam. Oog in oog met Verhulst bleef hij koel: 1-2.
Goudhaantje Caenepeel was na afloop een beetje beduusd van alle aandacht. Voor de vierde keer dit seizoen schoot hij Eindhoven als invaller naar de overwinning en dus wilde iedereen iets van hem weten. "Ik doe gewoon mijn job", zei de schuchtere Belg.
Bijna koploperDoor deze zege wipt Eindhoven over koploper Volendam heen, hoewel de Volendammers wel nog een wedstrijd tegoed hebben. Go Ahead Eagles, dat won van MVV, heeft nog één puntje meer dan Eindhoven en is de nieuwe koploper in de Jupiler League.
Op een derde van het seizoen staat FC Eindhoven dus gewoon weer in de bovenste regionen van de Jupiler League. Maar voor dromen over het kampioenschap is het nog veel te vroeg. "Volgende week moeten we gewoon weer winnen", analyseert Caenepeel.