NAC geeft FC Oss in eigen huis een pak slaag: 1-6

30 oktober 2015 om 23:18 • Aangepast 21 november 2020 om 15:02
NAC Breda heeft vrijdagavond in Oss flink uitgehaald. De Bredase ploeg won met 1-6 van FC Oss. De grote man bij NAC was Mats Seuntjens met twee goals en een assist.

Met de debuterende coach Marinus Dijkhuizen op de bank nam NAC in Oss meteen het initiatief. Dat resulteerde in de 3e minuut al in goede kans voor spits Sjoerd Ars.

FC Oss op voorsprongToch was het FC Oss dat in de 18e minuut op voorsprong kwam. Istvan Bakx krulde randje zestien links langs de muur een vrije trap binnen, de hoek van NAC-keeper Ten Rouwelaar.
Het antwoord van NAC liet niet lang op zich wachten. Joey Suk kopte in de 24e minuut een vrije trap van Vlatko Lazic binnen, 1-1. Vier minuten later was het opnieuw raak voor de Bredase ploeg. Mats Seuntjens brak op rechts door tot aan de achterlijn en passeerde keeper Nick Hengelman uit een 'onmogelijke' hoek.
ZIE OOK: 'Tenenkrommend' interview Mats Seuntjens (NAC) gesprek van de dag op Twitter
NAC had de score voor rust nog verder uit kunnen bouwen, maar het vizier van aanvaller Sjoerd Ars stond niet op scherp.
Tweede helft: Bredaas feestjeIn de tweede helft liet de derde goal van NAC niet lang op zich wachten. Na zes minuten spel kopte Sjoerd Ars een prima voorzet van Mats Seuntjens binnen, 1-3.
De bezoekers liepen vervolgens eenvoudig uit naar 1-4, Mats Seuntjens maakte zijn tweede van de avond en kroonde zich daarmee tot man van de wedstrijd. De meegereisde NAC-fans zongen de Bredanaar dan ook hartstochtelijk toe: 'Tetetete...met Mats Seuntjens'.
Penalty gestopt en gemaaktIn de 82e minuut kreeg FC Oss een penalty die werd gepakt door Jelle ten Rouwelaar. Nog geen minuut later was er een strafschop voor NAC Breda aan de andere kant. Kevin Brands benutte de buitenkans wel en zette de 1-5 op het scorebord.
Alsof het feest nog niet groot genoeg was, kon Joey Suk na een schot op de paal van Donny Gorter simpel binnen tikken en de eindstand op 1-6 bepalen.
'Ik hoop dat de lift blijft werken' "Ik vind dat ik een uitstekende wedstrijd heb gespeeld", zegt Mats Seuntjens na afloop. "En van het team is het ook een topprestatie.We zitten in de lift en ik weet niet op welke knop we hebben gedrukt, maar ik hoop op een hele hoge. Ik hoop dat de lift blijft werken."
'Doodziek, maar niet lopen janken'Waar Mats Seuntjens na afloop stond te stralen, zat FC Oss-keeper Nick Hengelman in zak en as. "Ik ben er doodziek van. Dat je van NAC verliest is geen schande, maar de manier waarop is wel een schande. Dit is echt een goede tik, het zijn tien tellen zoals ze in het boksen zeggen. Maar de van de laatste vier wedstrijden hebben we er van drie punten gepakt, dus we gaan nu ook niet met z;n allen lopen janken. We moeten achter elkaar blijven staan."
Mooi debuut voor DijkhuizenMarinus Dijkhuizen, de nieuwe coach van NAC, kon zich met een 6-1 overwinning geen beter debuut wensen. "Dat bevalt me prima", zegt de oefenmeester. "Het was een mooie avond. De jongens hebben gas gegeven en kwaliteit getoond, bij vlagen was het genieten."