Video

Willem II geeft goals te makkelijk weg: 'Kinderlijk en pijnlijk'

31 oktober 2015 om 11:59
nl
Niet voor de eerste keer dit seizoen liepen de spelers van Wilem II moedeloos van het veld af. De 2-1 verliespartij tegen Heracles Almelo was de zoveelste kleine nederlaag in de eredivisie. De nederlaag in Almelo werd vooral de defensie aangerekend.
Geschreven door

"We hebben het de eerste helft laten liggen. Hoe we die goals tegen krijgen is kinderlijk. Het is gewoon pijnlijk. We proberen het nog om te draaien in de tweede helft, maar dat lukt niet", vat Stijn Wuytens de avond samen.
LEES OOK: Willem II kan sprookje Heracles niet verstoren
Al na drie minuten nam Heracles Almelo een snelle vrije trap waarbij de verdediging van Willem II verkeerd stond te dekken. Navratil profiteerde en scoorde de 1-0. Na een half uur verdubbelde Ramon Zomer uit een corner de score. "Dan loop je heel de wedstrijd achter de feiten aan", zegt aanvoerder Jordens Peters. "We staan gewoon niet op te letten. En ook bij een corner maak je afspraken."
De 2-1 van Erik Falkenburg in de tweede helft mocht niet meer baten. Wuytens: "Heracles is ook echt een irritante ploeg. Vanaf de vijftigste minuut tijd rekken.Maar ja, ze winnen wel. Dus ze doen wat goed." Willem II liep tegen de zesde nederlaag in de competitie aan en blijft ook na dit weekend in de gevarenzone. Voor de spelers is het nog geen aanleiding om iets groots te gaan veranderen.
MentaliteitPeters: "We hebben al vijf of zes wedstrijden met 1 goal verschil verloren. Kijk, soms heb je een periode dat het vanzelf gaat. Nu gaat heel weinig vanzelf. Dan moet je voor iedere meter knokken. Dat besef moet er komen en gaat er komen. Dat is de enige manier om er bovenop te komen. In het begin van de wedstrijd heb ik die mentaliteit gemist. We missen een paar procent en dat moeten we met mentaliteit gaan compenseren."
"We moeten op deze weg doorgaan, het zal een keer niet mooi hoeven te zijn. We moeten goals gaan maken", zegt Stijn Wuytens, die toegeeft ook zelf in een vormcrisis te zitten. "Het gaat moeilijk. Dat ontken ik niet. We hebben minder flankaanvallers, het is drukker in het midden. Ik kom iets minder aan de bal, maar ik blijf mijn best doen voor het team."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.