Jelle Klaasen verslaat Raymond van Barneveld op EK darts, Michael van Gerwen ook door - Omroep Brabant

Jelle Klaasen verslaat Raymond van Barneveld op EK darts, Michael van Gerwen ook door

31 oktober 2015 om 10:42
Michael van Gerwen (foto: VI Images)
Michael van Gerwen (foto: VI Images)
Jelle Klaasen is goed begonnen aan het EK darts in het Belgische Hasselt. De Bredanaar rekende vrijdag, in de eerste ronde, af met Raymond van Barneveld. Het duel eindigde in 6-4. Gemondenaar Michael van Gerwen versloeg Jeffrey de Zwaan met 6-3.
Geschreven door

Klaasen kwam tegen 'Barney' al snel op een 4-1 voorsprong. Van Barneveld slaagde er via een knappe 12-darter nog wel in terug te komen tot 4-3, maar daarna liep de Bredanaar weer bij hem weg. Met een 14-darter plaatste Klaasen zich voor de volgende ronde. Daarin wacht hem een duel met de Engelsman James Wade.
'Kwam goed terug'Van Gerwen kwam in zijn wedstrijd tegen De Zwaan met 2-0 achter. Zijn tegenstander maakte indruk met een 156-finish. Maar daarna kwam 'Mighty Mike' op stoom. Hij veroverde de daaropvolgende vijf legs - mede dankzij een leg in dertien darts - en maakte het duel ook uit met eenzelfde dertiendarter.
"Ik ben blij met de manier waarop ik terugkwam na Jeffreys goede start", blikt Van Gerwen op Planetdarts,tv terug op zijn wedstrijd. "Jeffrey is een goede darter, maar ik ben hier om mijn titel te verdedigen. Dit is een goede start."
Van de PasTilburger Benito van de Pas werd uitgeschakeld. Hij moest zijn meerdere erkennen in tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis. De Engelsman versloeg hem met 6-5.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...