Inzameling op Facebook voor tientallen gedupeerden grote brand Bergen op Zoom: ‘Ze zijn alles kwijt’

31 oktober 2015 om 12:50
nl
Bianca van Tillo is deze week op Facebook een inzamelingsactie begonnen voor de gedupeerden van de brand in appartementencomplex Goudbaard in Bergen op Zoom. “Door een paar achterlijken zijn de bewoners alles kwijt wat hun dierbaar was. We vragen om spullen die ze in huis kunnen gebruiken”, legt de initiatiefneemster uit op Facebook.
Geschreven door

Van de 66 appartementen zijn twaalf appartementen dusdanig beschadigd dat deze onbewoonbaar zijn verklaard. Daarnaast moeten bewoners van zestien appartementen er ernstig rekening mee houden dat hun appartement als verloren zal worden beschouwd.
Middels de actie hoopt Van Tillo de slachtoffers een hart onder de riem te steken. “Kom op mensen, werk aan de winkel”, roept ze haar plaatsgenoten op. “Ruim je kledingkast, de zolder en de keukenkastjes op en we komen al een heel eind.” Inmiddels hebben zich ruim 250 mensen op de Facebook-pagina geabonneerd.
ZIE OOK: 'Dakloze' na brandstichting Bergen op Zoom mag nog in Tulip Inn blijven, drie nachtjes met ontbijt
'Poging tot moord'Zes bewoners en vijf politieagenten werden naar het ziekenhuis overgebracht vanwege ademhalingsproblemen. Alle slachtoffers zijn inmiddels weer uit het ziekenhuis en maken het goed.
De politie gaat uit van brandstichting. Daarom heeft woningcorporatie Stadlander bij de politie aangifte gedaan van poging tot moord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.