Ireen Wüst niet fit, mist eerste vier wereldbekerwedstrijden

31 oktober 2015 om 15:22
nl
Ireen Wüst komt dit weekeinde niet meer in actie op de ijsbaan van Enschede bij de selectiewedstrijden voor de eerste vier wereldbekerwedstrijden van het seizoen. De Goirlese schaatskoningin voelt zich niet sterk genoeg om voor een topklassering te gaan.
Geschreven door

Wüst slaagde er vrijdag niet in een wereldbekerticket te bemachtigen op de 1500 meter. Ze moest bij de eerste vijf eindigen, maar reed slechts de zevende tijd. Door haar afmelding mist ze ook de eerste vier WB-wedstrijden op de andere afstanden. "Ik heb besloten om niet meer van start te gaan dit weekend. Erg jammer, maar wel de verstandigste beslissing. Nu fit worden en sterker terug komen", luidde haar tweet op zaterdag.
Moeizame voorbereidingDe viervoudig Olympisch kampioene was vooraf al niet erg optimistisch over haar kwalificatiekansen in Twente. Door een val tijdens een fietstraining begin deze maand in Split, met onder meer een hersenschudding tot gevolg, liep ze nogal wat achterstand op in haar opbouw naar het nieuwe seizoen. Het uitblijven van een hoofdsponsor voor haar nieuwe ploeg (Team4Gold) zorgde eveneens voor een wat moeizame voorbereiding.
Wüst zou op IJsbaan Twente nog in actie komen op de 3000 en 1000 meter, maar door haar afmelding schaatst ze deze afstanden dus ook niet tijdens de wereldbekerwedstrijden in Calgary (13-15 november), Salt Lake City (20-22 november), Inzell (4-6 december) en Heerenveen (11-13 december). "Hier is niks rampzaligs aan. De hoofdprijzen worden pas in februari en maart verdeeld", gaf ze vrijdag aan na haar mislukte optreden op de 1500 meter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.