Jong darttalent Maikel Verberk uit Herpen pakt vier wereldtitels: 'Wat een superweek'

31 oktober 2015 om 16:36
nl
De 16-jarige Maikel Verberk uit Herpen heeft dit weekend vier keer goud gewonnen tijdens het WDF World Cup-dartstoernooi in Turkije. De jonge darter won volgens alles wat er te winnen viel.
Geschreven door

"Wij hebben urenlang thuis zitten zenuwen", zegt zijn hoorbaar opgeluchte moeder zaterdagmiddag. "Wij zijn in Nederland gebleven dus we waren van appjes en websites afhankelijk. Dat was wel even spannend."
De zenuwen bleken allemaal voor niets: Verberk won goud in de categorieën jongenskoppel (met Justin van Tergouw rekende hij met 6-2 af met de Duitsers Schlund en Troppmann), mixkoppel (met Kyana Frauenfelder klopte hij het Engelse duo Gower/Ashton met 6-2), de jongenssingle (6-3 tegen Rusty-Jake Rodriguez) en het overall-klassement. "Wat een superweek!", blikt Verberk terug. "Vier gouden medailles... Ik ben superblij en trots. Nu lekker ontspannen en genieten van Turkije."
SparidaansIn het volwassenentoernooi maakte een ander Brabants talent indruk. Tilburger Jeffrey Sparidaans bereikte de kwartfinale. Bijna kwam hij in de halve eindstrijd terecht, maar landgenoot Danny Noppert was et 5-4 net te sterk voor hem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.