Tattoo Convention in Eindhoven: 'Het is verslavend, je wilt er steeds meer' [FOTO'S]

31 oktober 2015 om 19:53
nl
Veel inkt en zoemende elektrische inktpennen, dit weekend bij de Tattoo Convention in Eindhoven. Op een bijzondere locatie, in de Steentjeskerk in het stadsdeel Strijp, worden de meest fraaie creaties gemaakt op been, borst, spierbal en nek. "Het is verslavend. Als je eenmaal een tattoo hebt, wil je er meer, net zoals een vrouw tassen verzamelt."
Geschreven door

De tattoo-artists komen uit alle delen van de wereld: Zweden, Rusland, België en Hongarije. De meesten zijn helemaal volgeboekt, want afspraken worden al maanden voordat het evenement wordt gehouden, gemaakt. Slechts bij een enkele stand staat een handgeschreven bordje: 'Free spot tomorrow'.
Onze fotografe was ook bij het tattoo-evenement en schoot prachtige plaatjes. Check de fotoserie.
[flickr:body:https://www.flickr.com/photos/omroepbrabant/albums/72157660607944365/]
Zwarte spin op voetwreefOveral zoemen de naalden en wordt hard gewerkt aan de meest fantasierijke tatoeages. Een enorme adelaar op een borstkas, een zwarte spin op de wreef van een voet en rozen op een bil. "Het doet pijn, maar het is goed te doen", zegt een vrouw die een grote tattoo op haar bovenbeen krijgt.
Tattoo-artist Andy van Rens, zelf ook voorzien van verschillende lichaamsversieringen, beaamt dat. "Je lichaam maakt adrenaline aan waardoor je op een gegeven moment in een soort roes komt en de naald eigenlijk nauwelijks nog voelt. Het is bijna meditatief. Jammer genoeg is die roes na drie uur voorbij, en veel tatoo-sessies duren veel langer."
Triootje met een andere dimensieDaan van den Dobbelsteen van Dice Tattoo en Bertina Rens werken samen op een bijzondere manier. Ze bewerken tegelijkertijd de borstkas van een man, die er ondanks de dubbele naaldensessie toch ontspannen bij ligt. "Zo schiet het lekker op", aldus Rens. "En een triootje krijgt zo wel een hele andere dimensie!"
Voorgaande jaren trok de Tattoo Convention in Eindhoven zo'n 2000 bezoekers. Ook morgen zijn er tattoo-sessies en muzikale optredens.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.