PSV wint knotsgek duel tegen hekkensluiter De Graafschap: 3-6

31 oktober 2015 om 23:39 • Aangepast 21 november 2020 om 15:01
Landskampioen PSV heeft zaterdagavond een zwaarbevochten en spectaculaire zege geboekt bij degradatiekandidaat De Graafschap. De Eindhovenaren stonden op De Vijverberg na een halfuur op een riante 3-0 voorsprong, maar ze lieten de 'Superboeren' helemaal terug in de wedstrijd komen. Pas in de slotfase werd de overwinning veiliggesteld.

De landskampioen kwam weer eens snel op voorsprong. Dit keer door een pikante treffer waarbij de broers Davy en Robin Pröpper de hoofdrol speelden. Robin, verdediger van De Graafschap, kreeg een voorzet van Andrés Guardado niet goed weggekopt, waardoor de bal voor de voeten van zijn oudere broer Davy belandde. Die bracht de bezoekers op voorsprong.
ZIE OOK: PSV’er Luuk de Jong over bizarre wedstrijd tegen De Graafschap: ‘Geen woorden voor’
PSV wil voorsprong snel uitbreidenTot het eind van de eerste helft ging PSV professioneel om met de vlugge voorsprong. Het baltempo bleef hoog en de ploeg van trainer Phillip Cocu bleef jagen op meer doelpunten. Dat resulteerde in talloze kansen. De tweede PSV-treffer viel uit een prachtige vrije trap van Guardado. Het was pas het tweede competitiedoelpunt van de Mexicaanse smaakmaker in Eindhovense dienst.

Davy Pröpper mocht ook het derde doelpunt maken. Na een gesmeerde aanval werd de middenvelder helemaal vrijgelaten in het strafschopgebied en kon hij eenvoudig scoren. De voorsprong had nog veel groter kunnen zijn, maar de Doetinchemse keeper Hidde Jurjus stond regelmatig op de goede plek.
ZIE OOK: Shirtje PSV’er Davy Pröpper voor broertje en concullega Robin

De Graafschap doet wat terugHelemaal uit het niets viel de tegentreffer van De Graafschap. Op slag van rust had scheidsrechter Bas Nijhuis kunnen fluiten voor één of twee overtredingen, maar hij bood verdediger Andrew Driver de gelegenheid iets terug te doen. Dit doelpunt gaf De Graafschap moraal en na rust kwam de ploeg helemaal terug in de wedstrijd toen ook Alexander Bannink kon scoren.

De thuisclub kreeg het geloof helemaal terug door een frommeldoelpunt van Nathan Kabasele. In de slotfase was De Graafschap zelfs nog een paar keer dicht bij een vierde treffer, maar op wonderbaarlijke wijze bleef PSV overeind. In de laatste 25 minuten buitte de landskampioen het klasseverschil alsnog uit in doelpunten van Luuk de Jong, Luciano Narsingh en invaller Gastón Pereiro, die zorgden voor de overwinning.