Jelle Klaasen schittert op EK darts, Michael van Gerwen heeft weinig moeite met Cristo Reyes - Omroep Brabant

Jelle Klaasen schittert op EK darts, Michael van Gerwen heeft weinig moeite met Cristo Reyes

1 november 2015 om 00:51
Jelle Klaasen maakte indruk tegen James Wade. (Foto: Lawrence Lustig/PDC).
Jelle Klaasen maakte indruk tegen James Wade. (Foto: Lawrence Lustig/PDC).
Jelle Klaasen en Michael van Gerwen hebben de kwartfinale bereikt van het EK darts in het Belgische Hasselt. Gemondernaar Michael van Gerwen versloeg zaterdag in de tweede ronde de Spanjaard Cristo Reyes met 10-3. Bredanaar Jelle Klaasen was met 10-5 te sterk voor de Engelsman James Wade.
Geschreven door

Van Gerwen was duidelijk een maatje te groot voor Reyes. Met drie pijlen haalde hij een gemiddelde van 106,81 en daar had de Spanjaard simpelweg geen antwoord op. Met een elf- en veertiendarter stelde de nummer één van de wereld zijn plaats in de kwartfinale zeker.
Erg sterkOok Klaasen speelde zaterdagavond erg sterk. Hij nam in het begin van de wedstrijd meteen afstand van Wade - een van de toppers bij de bond PDC - via een 114-finish en door twee legs in twaalf en veertien pijlen uit te gooien. Aan het eind van de wedstrijd liep Klaasen opnieuw weg bij de Engelsman door 114 en 158 uit te gooien.
Klaasen was het toernooi vrijdag al begonnen met een 6-4 zege op Raymond van Barneveld. Van Gerwen begon het EK met een 6-3 zege op landgenoot Jeffrey de Zwaan. Tilburger Benito van de Pas werd in de eerste ronde uitgeschakeld door de Engelsman Adrian Lewis.  

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...