Zware maandagochtendspits verwacht door mist en eind van de herfstvakantie

1 november 2015 om 19:06
nl
De VerkeersInformatieDienst waarschuwt voor een drukke maandagochtendspits. Onder meer de herfstvakantie, die dan definitief ten einde is, en een dichte mist vormen de ingrediënten voor de verwachte drukte.
Geschreven door

De wegdienst meldt dat het tijdens de herfstperiode doorgaans drukker dan normaal op de weg is. Daar komt bij dat de spitsstroken bij mist gesloten blijven. "We vrezen dat het een zware maandagochtendspits wordt."
De mist ontstaat naar verwachting zondagavond al. Dit betekent dat automobilisten 's avonds en 's nachts al rekening moeten houden met slecht zicht, waarbij soms niet verder dan 200 meter kan worden gekeken.
Verlichting bij mistDe VID roept automobilisten met automatische dagrijverlichting op om de mistverlichting handmatig in te schakelen. De dagrijverlichting gaat namelijk niet automatisch aan bij mist, omdat de lichtsensor alleen werkt als het echt donker wordt of donker is.
Daarnaast laat dagrijverlichting de achterlichten niet branden, zo waarschuwt de VID verder. “Bij mist moet het dimlicht dus zelf aangezet worden, zodat alle gangbare verlichting gaat branden.”
Bij zicht minder dan 200 meter mogen de mistlampen aan de voorkant worden gevoerd. Bij minder dan 50 meter ook de mistlampen aan de achterkant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.