Garage Tilburg bomvol met drugschemicaliën

1 november 2015 om 15:48 • Aangepast 21 november 2020 om 15:01
nl
De politie heeft zaterdagavond een drugsgarage leeggehaald in de Rossinistraat in Tilburg. In die garage lag ongeveer duizend liter aan drugschemicaliën opgeslagen. Goed voor 'een levensgevaarlijke situatie', zo constateerde de politie.
Profielfoto van
Geschreven door

Surveillerende agenten zagen dat er rond een uur of acht 's avonds vloeistof werd overgeladen in of uit een bestelbus bij de garagebox. Ze namen meteen poolshoogte en ontdekten al snel dat het geen zuivere koffie was.
De agenten vonden 38 jerrycans met twee verschillende soorten vloeistof. Specialisten onderzoeken nog om welke vloeistoffen het precies gaat, maar hoogstwaarschijnlijk dienden ze als grondstoffen voor drugs.
LEES OOK: Drugsgarage met zeer brandbare stoffen gevonden in woonwijk Veldhoven
Tweetal aangehoudenTer plekke hield de politie een 26-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Tilburg aan. Volgens de politie maakten zij zich schuldig aan het veroorzaken van een levensgevaarlijke situatie.
"Als er iets gaat lekken, of verschillende stoffen komen bij elkaar, dan kan dat levensgevaarlijk zijn voor bijvoorbeeld spelende kinderen in de omgeving. De criminelen geven daar niets om, het gaat hun om het geld", aldus de politie.
LEES OOK: Meeste drugslabs in woonwijken worden opgerold in Brabant: 'Het zijn tikkende tijdbommen'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.