Video

Driebanden voor dames serieuze zaak: 'Vrouwen in minirok is leuk voor supporters, maar werkt niet'

1 november 2015 om 18:52
nl
Therese Klompenhouwer heeft zondag in Oosterhout het NK driebanden voor vrouwen gewonnen. Van de 32 deelneemsters was zij uiteindelijk de sterkste in de finale. Op het toernooi, dat gehouden werd in de kantine van camping De Eekhoorn, was aardig wat publiek afgekomen. Biljarten voor vrouwen zit in de lift, zo bleek. 'Het is een heel serieuze zaak.'
Geschreven door

Klompenhouwer won in de finale na 34 beurten met 30-21 van Gerrie Geelen.
Mannensport?Biljarten staat algemeen toch bekend als een mannensport, maar de deelnemers aan het NK driebanden voor vrouwen weerleggen dat vooroordeel.
"Ik denk nooit aan mannen bij driebanden hoor, ik biljart zelf al jaren", zegt deelneemster Anja Verbogt uit Dongen. "Maar het is van vroeger uit een sport voor in het café natuurlijk en daar kwamen toen meer mannen dan vrouwen. Ik denk dat het daarom zo is."
Het NK driebanden voor vrouwen is dan ook een serieuze aangelegenheid. "Heel serieus", zegt driebander Monique Wilkowkski uit Sint-Michielsgestel. "Er nemen tweeëndertig dames deel en iedereen neemt het heel serieus en doet zijn uiterste best."    
Biljarten in minirokDe biljartsport heeft het al jaren moeilijk, een veel gehoorde klacht is dat het traag is en daarom suf en saai. Ook de dames op het NK weten niet hoe ze dat imago moeten veranderen. "Een paar vrouwen in minirok zal de supporters wel aantrekken, maar het zal niet werken", zegt Monique Wilkowski.      

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.