Rallyrijder Erik van Loon wint Twenterally

1 november 2015 om 23:37
nl
Erik van Loon uit Riethoven heeft de Twenterally op zijn naam geschreven. Aan het stuur van de Subaru Impreza WRC liet hij op één proef na, alle snelste tijden optekenen. “Ik had het verwacht, maar dan moet je het nog wel waarmaken”, aldus de winnaar.
Geschreven door

Vanaf de eerste meter was Van Loon de topfavoriet. De Subaru, die hem dit seizoen nog niet altijd goed gezind was, gaf geen klap verkeerd en dus leidde Van Loon comfortabel vóór de nieuwe kampioen Van den Heuvel.
SpannendToch liet Van Loon zich nog bijna verrassen door de donkere en mistige omstandigheden op de laatste klassementsproef. "Het liep nog bijna mis. We hadden geen extra lampenbar bij op de laatste proef en de banden waren ijskoud. Bovendien was het ook nog mistig. Dat was nog wel even spannend", aldus Van Loon.
Met zijn opgebouwde marge kon het verlies van een halve minuut hem niet deren.
Van Ballegooijen mist podiumAntoine van Ballegooijen uit Nuenen reed opnieuw een solide wedstrijd met als bekroning de vierde plaats. Hij reed sterke tijden, maar moest opnieuw zijn meerdere in Van den Heuvel erkennen.
Michiel Becx uit Vessem reed in deuk in de achterkant van zijn auto, maar hij kon de wedstrijd wel uitrijden. Hij werd negende.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.