Mist trekt op in Brabant: code geel niet meer van kracht

2 november 2015 om 09:27 • Aangepast 21 november 2020 om 15:00
nl
Weer- en verkeersdiensten waarschuwden maandagochtend ook na negen uur nog steeds voor dichte tot zeer dichte mist. Met name in het noordoosten van Brabant was het zicht soms minder dan zeventig meter. Ook in de rest van de provincie was het plaatselijk mistig. Het KNMI gaf voor heel het land code geel af. Rond halftien werd de waarschuwing voor onze provincie ingetrokken.
Profielfoto van
Geschreven door

Rond kwart voor negen was de grootste drukte op de weg achter de rug. De mist trok op, maar het bleef volgens de VID oppassen. Juist mistbanken zijn volgens de verkeersdienst verraderlijk.

Wachten op privacy instellingen...

Pas in de loop van de ochtend trekt de mist helemaal op, zo is de verwachting.
Behalve de mist droeg ook het eind van de herfstvakantie bij aan de drukte in de maandagochtendspits. De VID verwachtte een twee keer zo drukke ochtenspits als normaal op maandag. Een voorspelling die met een piek van iets meer dan driehonderd kilometer file uit kwam.

Wachten op privacy instellingen...

Juiste verlichtingVerkeersdiensten vragen automobilisten vanwege de mist extra te letten op het voeren van de juiste verlichting:

Wachten op privacy instellingen...

Eindhoven Airport had eerder maandagochtend nog geen last van de mist. Maar na halfacht zijn vluchten naar Athene en Londen vertraagd. Dit zijn de enige twee vluchten. Na halftien verloopt het vliegverkeer weer volgens schema.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.