PSV hoopt op 'Manchester United-scenario' tegen VFL Wolfsburg

2 november 2015 om 09:07
nl
De overwinning in de thuiswedstrijd tegen Manchester United in september is voor PSV het ijkpunt als dinsdag VfL Wolfsburg op bezoek komt. De Eindhovenaren zijn na de spectaculaire zege tegen de Engelse topclub teruggezakt in groep B en hebben de punten hard nodig om een ronde verder te komen in de Champions League.
Geschreven door

Jeffrey Bruma: "Als we een topdag hebben zoals tegen Manchester United kunnen we echt wel iets moois doen''.
Matige generalePSV beleefde zaterdagavond een bijzonder matige generale repetitie tegen degradatiekandidaat De Graafschap. Zondag werd de bizarre wedstrijd op De Herdgang geanalyseerd.
"Echt schandalig. Als je tegen een topteam speelt, gooi je de punten gewoon weg. We hebben gefaald als ploeg'', was het harde oordeel van Bruma. "Het heeft te maken met scherpte. We gaan elkaar de waarheid zeggen maar moeten het dan afsluiten.''
Thuiswedstrijden winnen"We willen de beide thuiswedstrijden tegen VfL en CSKA winnen, maar we moeten scherper zijn dan tegen De Graafschap, dat is zeker. VfL is een hele goede ploeg dat hebben we de vorige wedstrijd gezien, maar we zijn zeker niet kansloos. Met het eigen publiek erachter zou je zeggen dat we meer kans hebben'', aldus Bruma.
"Het is weer een andere wedstrijd. We hebben laten zien wat we kunnen. Wat we thuis tegen Manchester deden moeten we weer laten zien'', voegde PSV-middenvelder Davy Pröpper toe.
OverwinterenMet nog twee thuiswedstrijden (VfL en CSKA Moskou) en het lastige uitduel tegen Manchester United lijkt PSV de punten vooral in eigen huis te moeten gaan verzamelen. Twee overwinningen in het Philips Stadion moeten genoeg zijn om te overwinteren in de Champions League, verwacht Pröpper. "Dat is denk ik genoeg. Het is een poule die dicht bij elkaar zit. Als iedereen erin gelooft moet er iets moois mogelijk zijn.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.