Meldpunt misbruik boeddhisten geopend na ontuchtschandaal in Waalwijk

2 november 2015 om 07:16
nl
Slachtoffers van seksueel misbruik in de boeddhistische gemeenschap kunnen vanaf maandag terecht bij een speciaal meldpunt. De directeur van de stichting die het meldpunt beheert, Ada Gerkens, vertelde er maandag over op NOS-radio. Het meldpunt is opgericht na onder meer vermeend misbruik door een Thaise monnik van de boeddhistische tempel Buddharama in Waalwijk.
Geschreven door

De in 2007 overleden monnik Mettavihari zou mensen hebben misbruikt. De NOS meldde in mei dit jaar dat boeddhistische monniken en leraren de afgelopen decennia in Nederland leerlingen misbruikten. In enkele gevallen waren de slachtoffers minderjarig.
50.000 tot 65.000De omroep sprak met meerdere slachtoffers. Het is niet duidelijk hoeveel Nederlandse boeddhisten er zijn. Het gaat om een relatief kleine gemeenschap. Volgens de NOS zijn er in ons land ongeveer 50.000 tot 65.000.
Er zijn in Nederland al een aantal andere meldpunten met betrekking tot misbruik. "Wat wij zien is dat mensen die iets te melden hebben over misbruik, dat willen doen vanuit hun boeddhistische achtergrond. En onze mensen zijn inmiddels bekend met de boeddhistische wereld", stelt Gerkens.
De donateurs van het meldpunt zijn de Buddharama Tempel in Waalwijk en de Boeddhistische Unie        Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.