Video

Slecht perspectief PSV in Champions League: historisch gezien lijkt ronde verder komen onmogelijk

2 november 2015 om 12:53
nl
PSV treedt dinsdagavond aan tegen het Duitse Wolfsburg in de Champions League. Halverwege de groepsfase hebben de Eindhovenaren drie punten verzameld. Als we naar de historie kijken is dat alarmerend: nog nooit haalde PSV de volgende ronde van de Champions League terwijl het halverwege op drie punten stond.
Geschreven door

Sinds de invoering van de Champions League overleefde PSV drie keer de groepsfase: in 2004, 2005 en 2006. Toen verzamelde PSV na drie wedstrijden respectievelijk 6, 4 en 7 punten.
UitgeschakeldPSV haalde in totaal zes keer drie punten of minder na drie wedstrijden in het miljoenenbal. Al die edities slaagde de ploeg er vervolgens niet in in om de volgende ronde te halen. Drie keer werd er tijdens een seizoen exact drie punten gehaald na drie wedstrijden. Twee keer leidde dat tot een derde plek in de groep, één keer werd PSV laatste.
Het belang om te winnen is dus levensgroot dinsdag, weet ook Phillip Cocu. "Het is niet zo dat je kansloos bent als je niet wint, maar dan sta je er wel een stuk minder goed op. Thuis moeten we gewoon winnen, anders hebben we het niet meer in eigen hand."
PSV speelt nog twee thuiswedstrijden in de Champions League. Dinsdagavond komt Wolfsburg op bezoek en op dinsdag 8 december ontvangt PSV CSKA Moskou. Woensdag 25 november speelt PSV in Engeland tegen Manchester United.
Overwinteren"Als we winnen, zijn we alleen afhankelijk van onszelf", zegt Héctor Moreno. "Dus daar gaan we voor. Ik zal proberen de nul te houden, want we moeten er alles aan doen om te, hoe zeggen jullie dat in Nederland, overwinteren?"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.