PSV'ers Bruma, De Jong en Zoet in voorselectie Oranje, Locadia in beeld bij Blind

2 november 2015 om 15:28
nl
PSV'ers Jeffrey Bruma, Luuk de Jong en Jeroen Zoet zijn door bondscoach Danny Blind opgenomen in de voorselectie voor de oefenwedstrijden van het Nederlands Elftal tegen Wales en Duitsland. Die wedstrijden zijn op 13 en 17 november.
Geschreven door

Zoals verwacht is Robin van Persie niet geselecteerd door Blind. Met Klaas-Jan Huntelaar, Luuk de Jong en Bas Dost zitten drie spitsen bij de groep. De bondscoach houdt ook de verrichtingen van Jurgen Locadia (PSV) en Michiel Kramer (Feyenoord) nadrukkelijk in de gaten.
"Locadia is een spits met mogelijkheden. Hij speelt alleen niet altijd in het centrum, maar ook vanaf de flanken. Kramer is bij Feyenoord een jongen die zich manifesteert. Hopelijk trekt hij dat door. Als hij nadrukkelijker aanwezig is, zou hij een optie kunnen worden.''
MemphisOok oud-PSV'er Memphis Depay is er niet bij. De aanvaller kampt met een lichte blessure en is bovendien al enkele weken uit vorm.
,,Memphis past kwalitatief in de toekomst van het Nederlands elftal. Maar ook andere dingen spelen een rol. Topvoetbal vraagt dat je in een team kan en moet functioneren. En dat doet hij niet altijd'', verklaarde Blind tijdens de persconferentie waarin de voorselectie bekend werd gemaakt. Depay werd afgelopen maand bij ManUnited drie wedstrijden op rij gepasseerd door trainer Louis van Gaal. Vanwege een lichte blessure, opgelopen tijdens een midweekse bekerwedstrijd, kwam de aanvaller afgelopen zaterdag ook niet in actie. Blind: ,,Ik heb hem gebeld om te vertellen dat hij niet op de voorlopige lijst staat. Ik zei: hoge bomen vangen veel wind. Als je een hoge boom bent of wilt zijn en dingen niet gaan zoals je zou willen, moet je je daar ook tegen wapenen. Dat moet hij leren.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.