Stiefmoeder Nicole van den Hurk wil dat wet op spreekrecht veranderd wordt - Omroep Brabant

Stiefmoeder Nicole van den Hurk wil dat wet op spreekrecht veranderd wordt

2 november 2015 om 17:03
nl
De stiefmoeder- en zus van de in 1995 vermoorde Nicole van den Hurk uit Eindhoven roepen politici op om de wet te wijzigen op het gebied van het spreekrecht. Omdat de wet alleen bloedverwanten van het slachtoffer die mogelijkheid geeft, konden stiefmoeder Jolanda en stiefzus Debby maandag niet voor de rechter in Den Bosch praten over wat de dood van Nicole met hen had gedaan.
Geschreven door

Nu kwam het verhaal van stiefmoeder Jolanda via een omweg toch terecht bij de 48-jarige verdachte Jos de G. Nicole's broer Tommy citeerde uit stiefmoeder Jolanda's verklaring.
[tweet:body:https://twitter.com/MartijndeGraaf/status/661185094217039872]De stiefmoeder heeft voor Nicole gezorgd vanaf haar negende. Nicole's stiefzus heeft vanaf dat ze baby was bij haar in huis gewoond, tot de dood van Van den Hurk, 'in gezinsverband', zo stelde advocaat Richard Korver van de stiefmoeder en -zus.
ZIE OOK: 'Ongeloof, pijn, verdriet', vertelt stiefmoeder Nicole van den Hurk wat ze in rechtszaal niet mocht
"Beiden hebben er dringend behoefte aan om aan de rechtbank en de verdachte te laten weten wat dit alles met hen heeft gedaan'', bepleitte Korver. De rechtbank wees het verzoek op spreekrecht af.
[tweet:body:https://twitter.com/jeroenwetzels/status/661126862484185088]'Te gek voor woorden'Dat niet-bloedverwanten ook gebruik maken van het spreekrecht, zal in deze tijd steeds logischer zijn, stelt De Korver. "Een op de drie huwelijken strandt tegenwoordig", memoreert Korver. "Het is te gek voor woorden dat stiefouders, -broers en -zussen van slachtoffers geen spreekrecht hebben in de rechtbank."
[tweet:body:https://twitter.com/SophieKluivers/status/661125913959145472]"De stiefmoeder van Nicole is gevraagd of ze haar dochter mochten opgraven. Daar was ze wel goed genoeg voor. Maar ze is niet goed genoeg om te spreken. Zo voelt dat bij haar", aldus Korver.
De stiefvader van Van den Hurk mag wel gebruikmaken van zijn spreekrecht, omdat hij de juridische vader is.
ZIE OOK: Vader Nicole van den Hurk: 'Ik ga al 20 jaar door een onmenselijke hel'

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.