Camera's langs Vestdijk in Eindhoven vervelend voor drugshandelaars, maar prettig voor ondernemers

2 november 2015 om 17:47
nl
De plaatsing van vier camera’s langs de Vestdijk in Eindhoven heeft haar nut bewezen. Burgemeester Rob van Gijzel schrijft dit aan de gemeenteraad.
Geschreven door

De handel in drugs is duidelijk minder geworden. Ook de overlast van de dealers is afgenomen.
'Ondernemers voelen zich veiliger'De ondernemers in de buurt zijn zich veiliger gaan voelen, bericht Van Gijzel. Hij is zo tevreden dat de camera’s, die er in de zomer werden geplaatst, twee maanden langer blijven hangen. De kans is groot dat er uiteindelijk een permanente camera komt te hangen.
Sluiting SNS-filiaalAanleiding voor het zogeheten flexibele cameratoezicht was de aanhoudende drugshandel door Antillianen. Dit gebeurde ondanks gebiedsverboden. De voortdurende praktijken waren voor SNS Bank aanleiding zijn filiaal aan de Vestdijk te sluiten.
Van Gijzel stelt in zijn evaluatie dat de groep door de camera’s beter gevolgd kan worden. Gevolg hiervan is wel dat de dealers zich vaker per fiets door het centrum verplaatsen en zich minder op één plek ophouden. De politie weet ze toch te vinden, want geregeld worden verdachten thuis opgepakt. Ook deze inzet zal worden voortgezet, aldus Van Gijzel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.