Stroper met pijlsnelle ‘lange honden’: konijnenjager (49) uit Den Bosch opgepakt

2 november 2015 om 18:19
nl
In het kader van een groot onderzoek naar wildstroperij met ‘lange honden’ is maandagochtend een 49-jarige man uit Den Bosch opgepakt. Dat meldt de politie. De verdachte zou de lange honden hebben ingezet om op hazen en konijnen te jagen.
Geschreven door

Lange honden kunnen met hun hoge snelheid als de beste een haas of konijn achtervolgen en deze vangen of doden. Het inzetten van deze honden is bij de wet verboden.
Doorzoekingen in pandenNaast de 49-jarige Bosschenaar zijn ook een 45-jarige man en zijn 20-jarige zoon uit Dordrecht aangehouden. De arrestaties leidden de politie naar diverse panden waar onder andere een hennepkwekerij werd gevonden.
Op dat moment was een vrouw (49) in het pand. Zij is meegenomen naar het politiebureau. De politie nam tijdens de doorzoekingen ook een auto, enkele dure horloges en een geldbedrag van enkele duizenden euro’s in beslag.
Onderzoek wildstroperijEerder dit jaar werden al vier jagers opgepakt vanwege wildstroperij in het Zuid-Hollandse ’s Gravendeel. De verdachten schenen met een lichtbak in het veld om vervolgens een hond los te laten om een haas te vangen en te doden. De hond die toen door de mannen werd gebruikt, is in beslag genomen.
Uit het onderzoek dat de politie toen begon bleek dat er over een langere periode veel misdrijven zijn gepleegd door de verdachten en betrokkenen. [YouTube:body:https://youtu.be/cL3lqIHIHNs]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.