PSV verslaat op eigen veld ook VfL Wolfsburg: 2-0 [FOTOSERIE]

4 november 2015 om 09:34 • Aangepast 21 november 2020 om 14:59
nl
PSV heeft dinsdagavond in eigen huis de broodnodige punten gepakt in de groepswedstrijd tegen VfL Wolfsburg voor de Champions League. De Eindhovenaren namen het initiatief in de wedstrijd en dat werd na rust beloond met doelpunten van Jürgen Locadia en Luuk de Jong: 2-0.
Profielfoto van
Geschreven door

Door de overwinning mag PSV met nog twee groepsduels op het programma (uit tegen Manchester United en thuis tegen CSKA Moskou) blijven hopen op een vervolg op het hoogste Europese podium na de winterstop.
ZIE OOK: PSV’er Luuk de Jong zeer blij met overwinning op VfL Wolfsburg: ‘We hebben heel volwassen gespeeld’
Punten hard nodigNa twee achtereenvolgende nederlagen was een goed resultaat voor PSV noodzakelijk. Trainer Phillip Cocu koos daarom op het middenveld voor Adam Maher en liet controleur Jorrit Hendrix op de bank. Zijn rol werd overgenomen door Andrés Guardado. De redelijke offensieve opstelling pakte goed uit. De thuisploeg kreeg de meeste en beste kansen.

Wachten op privacy instellingen...

Een schot van Jeffrey Bruma van heel ver werd naast getikt door de Duitse keeper Diego Benaglio. Enkele snelle aanvallen werden net niet goed uitgespeeld. Op slag van rust was Jürgen Locadia dichtbij een treffer maar zijn poging kon net op tijd worden gecontroleerd door Benaglio.
Wolfsburg blijft aanvallen, PSV opent de scoreDe kansen die VfL in de eerste helft kreeg, kwamen vooral uit spelhervattingen. De Nederlandse spits Bas Dost was een keer dichtbij een doelpunt maar PSV-keeper Jeroen Zoet kwam op tijd uit zijn goal.

Wachten op privacy instellingen...

Jürgen Locadia opende kort na rust de score. De linksbuiten werd vrij voor de keeper gezet door een assist van Luuk de Jong en schoot knap in de hele kleine ruimte in de korte hoek.

Wachten op privacy instellingen...

Dost, die twee weken geleden in Wolfsburg nog een van de twee treffers maakte, werd na de treffer roemloos gewisseld in Eindhoven. De gewijzigde Duitse voorhoede kon het verschil ook niet maken voor VfL.

Wachten op privacy instellingen...

Luuk de Jong maakt af in stijlCocu bouwde na de voorsprong extra veiligheid in met twee extra controleurs (Hendrix en Nicolas Isimat) en in de slotfase bepaalde spits Luuk de Jong met een prachtig lobje de eindstand op 2-0.

Wachten op privacy instellingen...

PSV stijgt door de overwinning naar de tweede plaats in groep B met een punt achterstand op Manchester United.

Wachten op privacy instellingen...

LiveblogOmroep Brabant deed verslag van deze belangrijke Champions Leauge-wedstrijd via een liveblog. De liveblog is hier in een groot scherm terug te lezen.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.