Lange schorsingen voor trio VV Gestel na bedreigen scheidsrechter bij bekerduel RKSV Nuenen

3 november 2015 om 09:00 • Aangepast 21 november 2020 om 14:59
nl
Voetballers Bas Bartels en Rinke Pennings en assistent-trainer Ronnie Mevissen van hoofdklasser VV Gestel zijn voor zeven wedstrijden geschorst door de KNVB. Het trio kreeg na de bekerwedstrijd tegen RKSV Nuenen rood omdat ze de scheidsrechter zouden hebben lastiggevallen.
Profielfoto van
Geschreven door

Scheidsrechter Gerard Briene kreeg een kopstoot. Hij riep de hulp van de politie in om erger te voorkomen.

Wachten op privacy instellingen...

Wedstrijd escaleerde in blessuretijdDe onvrede over scheidsrechter Briene bereikte het kookpunt tijdens de blessuretijd. De 47-jarige doelman van VV Gestel, Toon van Veen, ving een hoge bal van een teamgenoot op, maar Briene beoordeelde de bal als een terugspeelbal en gaf een vrije trap voor Nuenen.
Nuenen schoot in eerste instantie tegen de muur, maar vervolgens kwam de bal dankzij de vrije trap alsnog in het doel terecht. De keeper zou hier dusdanig kwaad om zijn geworden dat hij Briene een kopstoot gaf.
Nog geen beroep aangetekend Toon van Veen moet op maandag 9 november voorkomen bij de tuchtcommissie, aldus het Eindhovens Dagblad. Ook staflid Harold van der Heijden, die Briene zou hebben bedreigd, moet dan voorkomen.
Voorzitter Herman Brugmans weet nog niet of VV Gestel beroep gaat aantekenen tegen de straffen voor haar spelers en assistent-trainer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.