Opnieuw 'verraderlijke mistbanken' in West-Brabant: VID waarschuwt voor drukke ochtendspits

3 november 2015 om 06:44 • Aangepast 21 november 2020 om 14:58
nl
Automobilisten moeten dinsdagochtend in delen van West-Brabant opnieuw rekening houden met verkeersdrukte door mist. Daarvoor waarschuwen MeteoGroup en de VerkeersInformatieDienst (VID) dinsdag. De verkeersdienst raadt automobilisten aan hun snelheid aan te passen en 'voorspelbaar' te rijden.
Profielfoto van
Geschreven door

Maandagochtend was het met 300 kilometer file al erg druk. De spitsstroken op veel snelwegen waren dicht vanwege de mist. Dit patroon lijkt zich dinsdagochtend te herhalen, aldus de VID.

Wachten op privacy instellingen...

Al dagen overlastDe mist die boven Nederland hangt, zorgt al dagen voor veel overlast. Na een drukke ochtendspits was het maandag ook tijdens de avondspits druk op de Nederlandse wegen. Het vliegverkeer ondervond maandag eveneens de nodige problemen door het slechte zicht. Tal van vluchten liepen vertraging op, ook maandagavond weer.
ZIE OOK: Brabant gehuld in mist: de mooiste kiekjes van de provincie
Verraderlijke situatiesDe kans is groot dat de spitsstroken rond Amsterdam, Den Haag en op de Veluwe dinsdagochtend dicht blijven. Dat zal wederom zorgen voor een erg drukke ochtendspits, waarschuwt de VID. In het zuiden van het land kunnen mistbanken tot verraderlijke situaties leiden, waarschuwde weeronline.nl.
Tijdens de ochtendspits is het niet alleen mistig maar ook koud. Het koelt af naar 6 graden vlak aan zee tot lokaal rond het vriespunt in het oosten. Aan de grond kan het licht vriezen, aldus de weersdienst.
WeerfotoVoor foto’s van het Brabantse landschap, zie ook de FlickR-pagina van Omroep Brabant. Iedere dag wordt een nieuwe weerfoto gekozen. Het is mogelijk zelf een weerfoto in te zenden door die te e-mailen naar de redactie, onder vermelding van ‘weerfoto’.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!