Zwaargewonde bij ernstig ongeluk N279 Berlicum: vijf auto’s total loss, chauffeur opgepakt

3 november 2015 om 14:03 • Aangepast 21 november 2020 om 14:58
nl
Bij een ernstig verkeersongeluk op de Kanaaldijk-Noord (N279) tussen Middelrode en Berlicum is dinsdagochtend een zwaargewonde gevallen. Vijf auto’s en een vrachtwagen botsten op elkaar. De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden, omdat hij te dicht op zijn voorganger zou hebben gereden.
Profielfoto van
Geschreven door

Het gaat zeer waarschijnlijk om een frontale aanrijding, melden ooggetuigen aan Omroep Brabant. De N279 werd in de loop van de ochtend weer vrijgegeven.
Het moet behoorlijk hard zijn gegaan. Alle betrokken auto’s staan total loss tegen de vangrail. Bovendien is de weg bezaaid met brokstukken en olie. Voor het afvoeren van de wagens is een bergingsbedrijf ingeschakeld.

MuurvastEen traumahelikopter werd ook opgeroepen, maar deze bleek niet nodig te zijn. Twee slachtoffers zijn uiteindelijk met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Eén van hen is ernstig gewond geraakt. Brandweerlieden moesten zijn auto openknippen om hem te kunnen bevrijden. Er kwamen diverse brandweerwagens en ambulances op het ongeval af.
Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. De politie vermoedt dat de vrachtwagen achterop een van de auto's is gereden. Of dat zo is, moet politieonderzoek uitwijzen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.