Video

Doodrijder Laura en Dominique uit Chaam moet twee jaar de cel in

3 november 2015 om 16:19 • Aangepast 21 november 2020 om 14:58
nl
De man uit Schoonhoven die in 2013 twee meisje uit Chaam doodreed, moet twee jaar de gevangenis in. Ook moet hij zijn rijbewijs voor drie jaar inleveren. Dat heeft de rechter in Breda dinsdag bepaald.
Profielfoto van
Geschreven door

De rechter rekent het Freddy van G. in hoge mate aan dat hij onvoorzichtig en onachtzaam heeft gehandeld.
Automobilist moest beter wetenG. reed dagelijks over de Baarleseweg. Hij had kunnen weten dat er regelmatig auto's van de oprit van het café konden komen waar het ongeluk gebeurde, aldus de rechter.
Freddy van G. was dinsdag niet bij de uitspraak aanwezig. Justitie eiste twee weken geleden drie jaar cel tegen Van G. De officier wilde dat hij zijn rijbewijs voor vier jaar zou inleveren.
LeedDe rechter was milder in zijn vonnis. Dat had te maken met het feit dat Van G. het ongeluk de rest van zijn leven zal blijven herinneren.
"Al staat dat niet in verhouding tot het onbeschrijfelijke leed dat hij anderen aandeed", aldus de rechter. De nabestaanden van Dominique en Laura luisterden gespannen naar het vonnis.

Wachten op privacy instellingen...

Auto na botsing in brandBij het ongeluk in Chaam kwamen de toen 18-jarige Laura Adams en Dominique Geerts om het leven. Na de botsing tussen beide auto's, vloog de auto van de jonge vrouwen in brand.
De moeder van Dominique was op dat moment als bevelvoerder aan het werk bij de brandweer en bluste zelf de auto waar later haar dochter in bleek te zitten.
Afscheid nemen niet mogelijkDe brandweermoeder kwam daar pas achter nadat de blusploeg zich weer op de kazerne meldde en het ongeluk en hun bluswerk evalueerden. Afscheid nemen van de kinderen was niet meer mogelijk.
Volgens justitie is de dood van de twee meisje te wijten aan het rijgedrag van Van G. Hij reed 126 kilometer per uur op een plek waar maar tachtig kilometer per uur is toegestaan.
Alcohol achter stuurOok had hij vier biertjes gedronken. Freddy van G. was in 2013 al een keer gepakt met alcohol achter het stuur.
Het tragische ongeluk werd later ook veelbesproken, toen de man zijn rijbewijs terugkreeg, omdat zijn vrouw ernstig ziek was. Een beslissing waar door veel mensen met verontwaardiging op werd gereageerd.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.