Meldpunt voor overvolle bussen in Brabant

3 november 2015 om 12:49
nl
Reizigersoverleg Brabant opent woensdag een meldpunt voor de overvolle bussen in Brabant. Op veel plaatsen in de provincie zijn de bussen de laatste tijd zo vol, dat er niet voldoende plek is en mensen moeten wachten op de volgende bus.
Geschreven door

Vooral in bussen richting Den Bosch, richting Tilburg/Waalwijk en richting Breda zijn er vaak onvoldoende zitplaatsen. Via het mailadres [email protected] kunnen reizigers melden welke bussen te vol zijn.
Klachten vaak niet ingediendUit onderzoek van Reizigersoverleg Brabant blijkt dat één op de drie reizigers die overwegen om bij Arriva een klacht in te dienen, dit niet doen. "Dit komt omdat mensen denken dat er toch niets mee gebeurt", zegt een woordvoerder Nienke Schuurmans.
Niels Aussems uit Waalwijk was de overvolle bussen zat en begon een petitie voor langere bussen waar meer reizigers in kunnen. De petitie is inmiddels ruim 440 keer ondertekend.
Extra piekBusbedrijf Arriva erkent het probleem. "We merken dat er een extra piek is ten opzichte van vorige jaren, wellicht omdat de basisbeurs is afgeschaft en studenten daardoor langer thuis blijven wonen", aldus woordvoerder Roos Zevenboom.
Momenteel worden er extra bussen ingezet op drukke momenten, zoals tussen 7 en 8 uur 's ochtends. Volgens Arriva is dat voldoende, maarNiels  Aussems stelt dat de extra bussen niet goed aansluiten op de bussen die al rijden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.