Meer oefenen op simulator voor militairen Luitenant-generaal Bestkazerne

3 november 2015 om 14:16
nl
De militairen op de Luitenant-generaal Bestkazerne zullen de komende vijf jaar minder kunnen werken met de Patriot-raketten. De luchtafweersystemen hebben namelijk flink te lijden onder achterstallig onderhoud en krijgen de komende periode een onderhoudsbeurt.
Geschreven door

De kazerne ligt op de grens van de provincie Brabant en Limburg, vlakbij het plaatsje De Rips. Nederland heeft drie Patriots beschikbaar. Maar als er een Patriot op een missie wordt ingezet, zullen de militairen op de kazerne vaker op een simulator moeten oefenen. Nu wordt door de militairen ook al op simulator geoefend.
Raketten ingezet in TurkijeHet achterstallig onderhoud komt doordat de Nederlandse Patriots jarenlang onder de NAVO-vlag zijn ingezet in Turkije. De Nederlanders die voor deze Patriotmissie in Turkije werkten, waren voor een groot deel militairen die in Brabant woonden. Begin dit jaar was die missie klaar.
Naast de onderhoudsbeurt krijgen de Patriots ook een update van de software. De onderhoudsbeurt begint in 2017 en moet in 2021 klaar zijn. Met deze lange beurt is Nederland tot 2040 voorzien van een luchtafweersysteem, schrijft het ministerie van Defensie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.