Video

Dode-hoek-les voor schoolkinderen: 'Als je daar staat word je overreden!'

3 november 2015 om 14:49
nl
"Met deze spiegel kan ik schuin naar achter kijken of er fietsers rijden. Maar dat stukje daar, waar dat fietsje staat, dat zie ik niet." Een groep kinderen van basisschool El Feth uit Bergen op Zoom hoort dinsdag van een echte buschauffeur, wat de gevaren zijn van 'de dode hoek'. En de les komt aan: "Ik kom zelf ook op de fiets naar school. Ik ga er nu wel rekening mee houden!"
Geschreven door

Op de parkeerplaats van touringcarbedrijf Zeebra Tours kijken de kinderen nieuwsgierig toe. Buschauffeur Henny van Benthem vertelt hen niet alleen over de dode hoek, maar ook over het zwenken van bussen als ze een bocht maken.
Fietsje omverMaar vooral laat hij ook echt zien wat de risico's zijn. Van Benthem parkeert een kinderfietsje aan de zijkant van de bus. Vervolgens vraagt hij de kinderen achteruit te gaan, stapt in zijn bus en maakt een bocht. Het fietsje wordt geraakt en ligt omver. "Dan kunnen ze zien wat het effect is, als je op die plaats gaat staan. Ik hoop dat het blijft hangen bij de kinderen."
En die kinderen zijn onder de indruk: "Je moet achter de bus gaan staan en niet ernaast. Als je naast de band gaat staan en de bus slaat af, dan word je overreden!"
Met de busZeebra Tours geeft nog meer schoolkinderen uit de omgeving praktijkles. En als er op het schoolplein geen plek is voor een demonstratie, dan worden de kinderen op school opgehaald. Met de bus natuurlijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.