Satudarah-leden Tilburg en Breda horen celstraffen eisen voor wapenexport en -bezit

3 november 2015 om 15:19
nl
Justitie heeft dinsdag voor de rechtbank in Arnhem celstraffen geëist van vier jaar en achttien maanden voor twee Brabantse leden van motorclub Satudarah. Het gaat om de president van het ‘chapter' in Tilburg, Paul 'Ola' M., en een 31-jarige Bredanaar.
Geschreven door

Volgens het Openbaar Ministerie zijn zij schuldig aan het uitvoeren van wapens naar Duitsland, verboden wapenbezit en hebben van hennepkwekerijen. Volgens de officier waren de wapens bestemd voor een bendeoorlog.
Leden van Satudarah in het Duitse Duisburg hebben verklaard dat er in februari en maart automatische wapens met munitie zijn opgehaald bij het clubhuis van Satudarah in Tilburg.
Afgeluisterde telefoongesprekkenDat is ook gebleken uit afgeluisterde telefoongesprekken van de hoofdverdachte. Tijdens een huiszoeking bleek dat hij vuurwapens, munitie en boksbeugels in huis had. Hij zou ook twee hennepkwekerijen hebben gehad.
De verdachte uit Breda zou ook betrokken zijn geweest bij de wapenuitvoer, en een van de twee hennepkwekerijen mee hebben geëxploiteerd. 'Ola' was te zien in de documentaire Satudarah One Blood.
ZIE OOK: Documentaire 'Satudarah - One Blood': kijkje achter de schermen bij motorclub

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.