D66 te hoop tegen racistische leuzen in Tongelre in Eindhoven

3 november 2015 om 15:35
nl
Raadslid Bamenga van D66 in Eindhoven heeft vragen gesteld naar aanleiding van racistische bekladdingen in de Vlinderbuurt in Tongelre. Buurtbewoners wezen hem afgelopen maand op graffiti met teksten als 'eigen volk eerst', 'stop asieltsunami', 'white power', 'moslims dood', 'auslander raus' en 'kill moslims'.
Geschreven door

Volgens de bewoners is het niet de eerste keer dat dit soort teksten op muren worden geklad en worden allochtonen ook met racistische leuzen nageroepen. Volgens D66 is dit een misdrijf tegen de openbare orde en daarom onacceptabel.
Ook kinderen bang en boosRaadslid Bamenga stelt verder dat de buurtbewoners onder wie ook kinderen, bang, boos en verontrust waren. Inmiddels zijn de muren schoongemaakt en de kinderen via de school gerust gesteld.
Het raadslid vraagt aan burgemeester en wethouders van Eindhoven of die bekend zijn met deze racistische leuzen in de Vlinderbuurt, of dit soort racistische uitingen ook elders in Eindhoven voorkomen en wat de gemeente hieraan doet of gaat doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.