Begeleider vrijgesproken van ontucht met twee 13-jarige jongens tijdens jeugdkamp Ossendrecht

3 november 2015 om 16:11
nl
Een 40-jarige begeleider van een jeugdkamp uit Utrecht is dinsdag vrijgesproken van ontucht met twee minderjarige jongens in Ossendrecht. Volgens de rechtbank is er geen bewijs dat hij de 13-jarige jongens heeft misbruikt.
Geschreven door

De ontucht zou op 22 september 2013 in Ossendrecht zijn gebeurd tijdens een reünie van een zomerkamp van de stichting De Luchtballon voor kinderen met astma of eczeem.
Volwassene sliep bij kinderen in tentDe verdachte was een van de begeleiders. Hij is kinderpsycholoog en sliep als enige volwassene samen met tien kinderen, onder wie de twee slachtoffers, in één tent.
Die nacht zou hij de jongens hebben betast terwijl ze in hun slaapzakken lagen. De verdachte heeft dat altijd ontkend.
ReconstructieAan de hand van verklaringen van de slachtoffers heeft de rechtbank een reconstructie laten maken. Daarbij werd onderzocht hoever de arm van de verdachte richting de jongens kon reiken.
Uit de reconstructie is gebleken dat de ontuchtige handelingen onmogelijk konden plaatsvinden op de manier waarop de jongens vertelden. Ook is er geen ander bewijs, aldus de rechtbank.
Beroepsverbod geëistDe officier van justitie eiste acht maanden cel waarvan vier maanden voorwaardelijk. Bovendien wilde justitie een beroepsverbod voor vijf jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.