Vader en moeder ten einde raad: alle foto's en video's van kinderen gestolen

4 november 2015 om 07:43
nl
Bianca van Leuken is ten einde raad. Zondag werden drie laptops en twee externe harde schijven uit haar huis in Eindhoven gestolen. Op de harde schijven staan dierbare foto’s en video’s van haar twee kinderen, waaronder foto’s van de geboorte van haar dochter. “Die willen we heel graag terug.”
Geschreven door

Het 6-jarige zoontje van Bianca opperde zondag spontaan het idee om met het gezin uit eten te gaan. Gewoon, omdat hij dat altijd zo gezellig vindt.
Bianca en haar man vonden het eigenlijk wel een goed idee en dus gingen ze samen met hun zoontje en 3-jarige dochtertje naar restaurant Juffrouw Tok in Eindhoven.
Zand op de trapNa een gezellige avond kwam het gezin zondagavond om kwart voor acht thuis. Toen Bianca de kinderen naar bed bracht, merkte ze dat er iets aan de hand was. “Er lag allemaal zand op de trap, dus ik vroeg aan de kinderen of ze wisten waar dat vandaan kwam”, vertelt een emotionele Bianca.
Toen haar man opmerkte dat ook de balkondeur openstond, wist Bianca dat het mis was. Drie laptops en twee externe harde schijven waren door de inbrekers meegenomen. Op die harde schijven staat waardevol, persoonlijk materiaal van het gezin.
'Alles staat er op'“De geboorte van onze dochter, de eerste verjaardagen van de kinderen, hun eerste stukje taart. Alles voor april 2014 staat op die harde schijven en die zijn nu weg”, aldus Bianca.
Zeven jaar woonde Bianca en haar man in de Duitse stad Hamburg, waar de kinderen ook geboren werden. “Vanaf het moment dat ik zwanger was van ons eerste kindje, hebben we alles vastgelegd op camera.”
Net terug in NederlandSinds mei is het gezin terug in Nederland. Omdat het nieuwe huis nog niet klaar was, verbleven ze drie maanden in een appartement op de Stratumsedijk.
Daarna namen ze hun intrek in het nieuwe huis. “De alarminstallatie wordt over twee weken geïnstalleerd, maar daar hebben we nu niks meer aan.”
BeloningNaast de laptops en harde schijven met video’s en foto’s, waren ook een digitale spiegelreflexcamera, het horloge van de man van Bianca en een gouden kettinkje van een overleden familielid gestolen. “Dat kettinkje was bedoeld voor mijn dochter zodra ze ouder zou zijn.”
De familie looft een beloning van duizend euro uit voor degene die de harde schijven waar de foto’s en video’s nog opstaan, terugbrengt op de plek waar ze horen te zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.