PSV’er Luuk de Jong heel blij met overwinning op VfL Wolfsburg: ‘We hebben heel volwassen gespeeld’

4 november 2015 om 04:33 • Aangepast 21 november 2020 om 14:57
nl
Aanvaller Luuk de Jong van PSV kwam dinsdagavond in Eindhoven na de thuiszege op VfL Wolfsburg superlatieven tekort om het optreden van zijn ploeg te prijzen. "We mogen heel trots zijn op elkaar'', zei de aanvoerder na de wedstrijd. "We hebben compact en sterk gespeeld. Het was een verdiende zege.''
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens De Jong, die zelf zorgde voor de 2-0 eindstand, was de Duitse ploeg amper gevaarlijk geweest. "Ze hadden geen antwoord op onze opbouw. We wisselden het goed af. Soms de diepe bal en daarna weer goed spel tussen de linies door. We hebben ons niet gek laten maken en heel volwassen gespeeld. Als team hebben we heerlijk gespeeld.''
'2-0 was een hele opluchting'De Jong was blij met zijn doelpunt. "Het was een heerlijke goal die nog eens heel belangrijk kan zijn. De 2-0 was een hele opluchting. Iedere goal telt maar deze was heel mooi. Maar complimenten voor het hele team. We hebben verdiend gewonnen vandaag."
De aanvoerder was blij met de inzet van de PSV'ers. "Als we 120 procent geven, zijn we zo'n sterk team. Dan zijn we in de competitie ook bijna onverslaanbaar. We hopen Europees te kunnen overwinteren en als het kan doen we dat het liefste in de Champions League."
Voor de aanvaller van PSV kwam het doelpunt op een uitstekend moment. Hij zat in een mindere periode. Uit in Wolfsburg miste hij nog een penalty. Dinsdagavond scoorde hij wel. “Alles kwam eruit, alle woede en emoties. Ik ben blij voor het team en voor mezelf. Het was een geweldige ervaring om dit mee te mogen maken.”
‘Trots zijn op elkaar’PSV staat nu tweede in groep B na vier wedstrijden. “Dat is bijzonder. We mogen trots zijn op elkaar. We moeten genieten van het moment maar we moeten wel verder kijken. Tegen FC Utrecht en CSKA thuis moeten we punten pakken. Manchester United Uit zal heel lastig worden.
Dat PSV tegen topploegen meer dan goed weet te spelen bleek ook dinsdagavond weer. “Na De Graafschap zijn we goed met zijn allen gaan praten, ik kan niet zeggen waarom we vandaag wel goed speelde. Het moet ergens aan liggen maar we weten niet waaraan”, blikt Locadia terug.
Brenet: ‘Grandioze avond’Ook Brenet weet niet waarom PSV tegen mindere teams punten laat liggen en wel heel goed speelt tegen topteams. “Bij de grotere wedstrijden geven we meer dan honderd procent, bij de kleinere wedstrijden laten we iets na. We proberen altijd ons best te doen. Ik weet ook niet waar het aan ligt.”
De verdediger is blij met de winst op Wolfsburg. “We hebben laten zien dat we het kunnen. Dat is strijdlust en mentaliteit. We doen gewoon ons ding op het veld. Het was een grandioze avond, net als thuis tegen Manchester United.”
‘Ik heb nog steeds hoop’Het is nu de taak voor PSV om Europees te overwinteren. “We zijn zeker blij maar nu moeten we verder kijken. Kop omschakelen en door naar de volgende wedstrijd. Als je kijkt naar de andere teams dan zijn we gewoon gelijk. Thuis wint bijna iedereen, CSKA moeten we gewoon pakken.”
Brenet had vooraf hoop op een goed resultaat in groep B en dat heeft hij nog steeds. “Ik hou nog steeds hoop. Ik had in het begin ook al gezegd dat we hoog zouden kunnen eindigen in de groep.”
Cocu: ‘Kansen nog volop aanwezig’PSV doet weer mee in groep B van de Champions League, constateerde PSV-trainer Phillip Cocu dinsdagavond na de overwinning. Maar over de kansen van zijn ploeg op het halen van de knock-outfase wilde hij nog geen harde uitspraken doen. “De kansen zijn nog volop aanwezig, daarom was deze zege zo belangrijk.''
PSV heeft nog de lastige uitwedstrijd tegen Manchester United voor de boeg en speelt in de laatste wedstrijd thuis tegen CSKA Moskou. “We sluiten af met een wedstrijd thuis en het zou kunnen dat de laatste thuiswedstrijd onze toekomst in Europa bepaalt.”
‘Tien zou mooi zijn’Cocu twijfelt of PSV kan volstaan met negen punten om de volgende ronde te bereiken. “Ik weet niet of dat genoeg is. Ik hoop dat we er meer halen. Tien zou mooi zijn'', speculeerde hij op een gelijkspel tegen Manchester en een zege op CSKA Moskou.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.