Weg- en waterbouwdivisie Heijmans in Rosmalen blijft zorgenkind: woningbouw gaat goed

4 november 2015 om 07:38
nl
De weg- en waterbouwdivisie van Heijmans blijft het zorgenkind van het bouwbedrijf in Rosmalen. Dit laat het bedrijf woensdagochtend weten. De positieve ontwikkelingen op de woningmarkt zetten volgens het bouwbedrijf door.
Geschreven door

Dit laatste blijkt uit een toename van de omzet en een beter resultaat voor het onderdeel Wonen van het bouwbedrijf in het afgelopen kwartaal. "Een mooie plus”, zo zei de voorzitter van de Raad van Bestuur van Heijmans, Bert van der Els, hierover woensdagochtend.
De ontwikkelingen bij de weg- en waterbouwdivisie in Nederland typeert hij met ‘een dikke min’. In Duitsland gaat het volgens Van der Els goed. Ook bij de presentatie van de halfjaarcijfers in augustus bleek de ontwikkeling bij de weg- en waterbouwdivisie, Infra, van Heijmans al problematisch.
Meer huizen verkochtIn de eerste tien maanden van dit jaar verkocht Heijmans 1399 huizen. In dezelfde periode vorig jaar waren dit er 742. De prestaties bij Infra blijven volgens het bouwbedrijf achter door aanhoudende verliezen bij vijf tot tien grotere projecten die in eerdere jaren zijn aangenomen.
Het bedrijf verwacht dat Infra dit jaar een stevig drukkend effect zal hebben op het resultaat. Wonen zal juist een positief effect hebben, net als de activiteiten in Duitsland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.