Pool gaat in cassatie tegen celstraf voor doodrijden peuter uit Heesch en haar opa en oma

4 november 2015 om 13:21
nl
De Pool die in 2013 in Meijel een meisje van twee uit Heesch en haar opa en oma doodreed, gaat in cassatie tegen zijn celstraf van vijftien maanden. Dit heeft zijn advocaat Misja Geeratz bevestigd.
Geschreven door

Er zijn voor Geeratz twee redenen om de zaak aan de Hoge Raad voor te leggen. “De motivering van het hof ten aanzien van het bewijs en die ten aanzien van de hoogte van de straf”, legt hij uit. Na de rechtbank in Roermond en het gerechtshof in Den Bosch moet nu de Hoge Raad zich over de zaak buigen.
De advocaat heeft verschillende keren overleg gehad met zijn cliënt over de stap. De automobilist woont inmiddels weer in Polen. Wanneer de zaak bij de Hoge Raad dient, is volgens Geeratz nog niet duidelijk. Voor de zomer zou volgens hem al heel snel zijn.
Straf in Nederland uitzittenWanneer het overigens tot een celstraf komt, dan zal de Pool de straf in Nederland uitzitten. Dit gaf hij eerder voor de rechtbank aan.
Het tragische ongeluk in Meijel gebeurde in 2013. De rechtbank in Roermond legde de automobilist eerder een taakstraf van 120 uur op. Het gerechtshof legde vervolgens vijftien maanden celstraf op.
LEES OOK: Ouders opgelucht na hogere straf voor Pool die peuter, opa en oma doodreed
Stoel naar rechterDe zaak kreeg landelijk veel aandacht nadat de vader van het meisje uit Heesch na de uitspraak van de rechtbank uit frustratie een stoel naar de rechter gooide. De vader werd hierop uit de rechtszaal gezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.