Video

Boze werknemers van Brabantse sociale werkplaatsen voeren cao-actie in Waalwijk

5 november 2015 om 11:46
nl
De boze werknemers die donderdagochtend de toegangspoort van sociale werkplaats Baanbrekers in Waalwijk blokkeerden, hebben hun actie voortgezet door te ontbijten voor de deur van het stadhuis in Waalwijk. De blokkade en het ontbijt zijn onderdeel van acties door alle sociale werkplaatsen in Brabant voor een nieuwe cao.
Geschreven door

De oude cao is al twee jaar verlopen en volgens de vakbonden hebben de werknemers al vijf jaar geen loonsverhoging gehad.
HandtekeningenAndere medewerkers van sociale werkplaatsen in Brabant hebben zich donderdagochtend aangesloten bij de actie in Waalwijk, die gericht is tegen Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de VNG. Dat is de werkgever van de sociale werkplaatsen.
Wethouder Bakker van sociale zaken werd later op de ochtend opgeroepen om een petitie te ondertekenen, waarin van de VNG een structurele loonsverhoging en werkgaranties worden geëist. Hem werden ook 400 ondertekende petities overhandigd.
MinimumloonSarah Baghat: "Als het aan de VNG ligt, blijven medewerkers voor altijd op de nullijn en moeten zij het doen met een minimumloon. Ook zitten zij door bezuinigingen op de sociale werkvoorziening in onzekerheid over hun baan. Zij willen dat hun gemeentebestuur het VNG-bestuur dwingt een fatsoenlijke cao af te sluiten."
WoordenwisselingVoorafgaand aan de wandeling naar het stadhuis vanuit de sociale werkplaats, liepen de gemoederen tussen een leidinggevende van de werkplaats en een bestuurder van vakbond FNV even hoog op.
De bestuurder wees enkele stakers aan en legde hen op mee naar binnen te gaan, wat in het verkeerde keelgat schoot van Sarah Baghat, bestuurder van FNV Overheid. Op de beelden is te zien hoe zij de leidinggevende wijst op het recht van personeel om in staking te gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.