Video

Noodopvang Autotron Rosmalen voor vluchtelingen langer open

4 november 2015 om 21:56
nl
De noodopvang van asielzoekers in het Autotron in Rosmalen blijft langer open. De gemeente en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) praten over een verlenging met een jaar tot 1 januari 2017.
Geschreven door

Dat meldt het Brabants Dagblad woensdag. Volgende week komt het COA met het officiële verzoek, waarna het college van B en W een beslissing neemt. De noodopvang voor alleenstaande mannen uit vooral Syrië en Eritrea, zou oorspronkelijk tot 1 januari 2016 zijn.
Weg als nieuw asielzoekerscentrum komtDe gemeente blijft vasthouden aan de voorwaarde dat de tijdelijke opvang weg is als het geplande asielzoekerscentrum op landgoed Coudewater in Rosmalen in gebruik is.
Reactie eigenaar AutotronIn een reactie zegt eigenaar Libéma van het Autotron verrast te zijn over de verlenging tot 1 januari 2017. Volgens een woordvoerder is hierover met Libéma nog helemaal niet gesproken. Wel hield het bedrijf rekening met een verlening tot 1 april 2016.
Verlenging tot begin 2017 sluit de woordvoerder overigens niet op voorhand uit. "Maar de wijze van communicatie is bij ons niet in goede aarde gevallen", geeft hij aan. "We moeten nu eerst bekijken of dit in onze bedrijfsvoering past."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.