‘Ben ik nou gek?’, dichter Merel Morre uit Eindhoven ziet haar tekst ingelijst terug bij Karwei

4 november 2015 om 22:12 • Aangepast 21 november 2020 om 14:55
nl
Tekstschrijver en dichter Merel Morre uit Eindhoven keek vreemd op toen ze erachter kwam dat een van haar teksten ingelijst te koop was bij de bouwmarkt Karwei. Overleg was er nooit geweest. "Ik dacht, ben ik nou gek?", aldus de verbijsterde Merel.
Profielfoto van
Geschreven door

Samen met haar zus, die goudsmid is, ontwerpt de Eindhovense bijzondere sieraden met unieke teksten. Op 1 november plaatste ze op Facebook een foto van een collier met de tekst: ‘Hallo leven, trek iets moois aan we gaan’.
Zondagavond twitterde een van vriendin aan Merel dat ze diezelfde tekst ingelijst bij de Karwei had zien liggen. ‘Ben ik nou gek?, was de eerste gedachte die haar te binnenschoot. “Het is toch wel heel vreemd als je je eigen tekst in een bouwmarkt ziet liggen. Ingelijst en voor bijna dertien euro te koop. De bouwmarkt heeft niet eens mijn naam erbij vermeld. Ik heb niet eens contact gehad met de bouwmarkt.”
SchikkingVia Twitter komt het nieuws ook bij de bouwmarkt zelf aan. Ook het AD schreef over het voorval. “‘Karwei heeft direct met mij contact opgenomen. De lijstjes liggen nog steeds in de schappen en worden nog verkocht. Ze boden meteen aan om samen tot een schikking te komen. Daarover zijn we nu in gesprek’, vertelt de voormalige stadsdichter van Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...

Een eventuele samenwerking ziet Morre niet zitten, althans niet voor haar korte teksten. Morre: “Mijn teksten passen niet bij de bouwmarkt. Die horen op de sieraden die ik samen met mijn zus ontwerp en maak. Ook publiceer ik mijn gedichten en teksten op Twitter. Ik heb hierdoor wel flink wat nieuwe volgers gekregen. Mijn dichtbundels mogen best in de schappen van Karwei. Daar mogen er best heel veel van verkocht worden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.