Vliegveld Eindhoven gaat eind mei twee weken dicht: startbaan opnieuw geasfalteerd - Omroep Brabant

Vliegveld Eindhoven gaat eind mei twee weken dicht: startbaan opnieuw geasfalteerd

5 november 2015 om 07:38
nl
Eindhoven Airport gaat volgend jaar twee weken dicht. Van 30 mei tot en met 16 juni zijn er geen vluchten mogelijk, omdat de toplaag van het asfalt van de startbaan wordt vernieuwd. Dit bevestigt een woordvoerder van Eindhoven Airport na berichtgeving hierover donderdag in het Eindhovens Dagblad.
Geschreven door

Er zijn deze twee weken ook geen militaire vluchten mogelijk. Vliegbasis Eindhoven gaat ook op slot.
Op slot is goedkoperDe toplaag wordt jaarlijks geïnspecteerd, waarbij er wordt gekeken of er onderhoud moet plaatsvinden. Bij de vorige renovatie werd er vooral in de nacht gewerkt op de luchthaven. Nu kiest het Rijksvastgoedbedrijf van het ministerie van Binnenlandse Zaken er als eigenaar van het vliegveld voor om twee weken continu door te werken.
“Een geldkwestie”, zegt een woordvoerder van het Rijksvastgoedbedrijf. "Twee weken sluiten is voordeliger en efficiënter dan de werkzaamheden uitsmeren over een langere periode." De renovatie kost nu in totaal 10,7 miljoen euro. Wat het bedrag zou zijn geweest als voor de andere aanpak zou zijn gekozen, kon de woordvoerder niet zeggen. Wel geeft hij aan dat voor deze aanpak is gekozen in 'goed overleg met Eindhoven Airport'.    
'Gunstige periode qua weer'Er is juist voor deze periode gekozen, omdat de meivakantie dan net achter de rug is. Ook vallen de werkzaamheden nu ruim voor de zomervakantie. Daarbij speelt volgens Eindhoven Airport het weer een belangrijke rol in de keuze voor deze periode, omdat dat dan gunstig is.
"Er zijn meerdere opties bekeken om de periode van sluiting zo kort mogelijk te houden. Vanuit de aspecten kwaliteit, veiligheid, financiën en technische uitvoerbaarheid is deze periode van sluiting benodigd", aldus Eindhoven Airport in een schriftelijke reactie.
Rust voor omwonendenZowel de luchtmacht als luchtvaartmaatschappijen die gebruikmaken van Eindhoven Airport moeten tijdens het werk uitwijken naar andere luchthavens. Eindhoven Airport wordt gebruikt door zeven luchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair, Transavia en Wizz Air.
Voor omwonenden van de luchthaven betekent de sluiting twee weken rust. Ineke Neggers van de actiegroep Leefbaar Wintelre is er heel blij mee. "Jippie, helemaal goed. Hopelijk is het dan mooi weer. Dan kunnen we heerlijk buiten zitten zonder gestoord te worden."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.